Semințe echilibrate pentru o salată de vară

E vară, anotimpul când ne putem răsfăța cu salate de tot felul si la multe le spunem simplu, salata de vara. Cu legume sau fructe de sezon, puțină brânză slabă sau un strop de quinoa (gătită în prealabil) și, mai ales, presărate din plin cu semințe.

Iată doar câteva argumente pentru a include semințele în salatele tale:

  • prelungesc senzația de sațietate
  • conţin vitamine și minerale și contribuie la sănătatea organismului tău
  • oferă o textură crocantă salatelor

Semințele pentru salată de la Solaris conțin semințe de susan, semințe de floarea soarelui, semințe de in, semințe de chia, semințe de pin și semințe de dovleac.

Beneficiile lor sunt variate:

Susanul este bogat în calciu, cupru, mangan, magneziu, fiind util în combaterea afecțiunilor osoase.

În semințele de floarea soarelui găsim seleniu, precum și calciu, magneziu. Sunt recomandate pentru sănătatea sistemului osos și muscular.

Inul este o super – sămânță pe care ar trebui să o introducem în alimentație cât mai des. Conține cantități considerabile de Omega 3 și ajută la scăderea colesterolului. Semințele sunt recunoscute și pentru conținutul de vitamina B și minerale. Lignina, un antioxidant din compoziția inului, ajută la echilibrarea hormonilor feminini și ameliorează simptomele specifice menopauzei. Recomandarea Solaris: mărunțiți semințele de in înainte de a le adăuga în salată, pentru asimilarea fibrelor insolubile.

Chia a căpătat popularitate în ultima perioadă, devenind cunoscută pentru cocktailul de substanțe active: proteine, omega 3, fibre, antioxidanți, calciu. Au un gust discret si pot fi incluse într-o multitudine de mâncăruri. În 28 de grame de semințe de chia există 11 grame de fibre, o treime din doza zilnică recomandată. Încetineşte procesul digestiv şi asigură o asimilare treptată a caloriilor.

Dovleacul este întrebuințat în popor pentru menținerea sănătății sistemului digestiv. Grăsimile vegetale din semințele de dovleac ajută și ele la eliminarea colesterolului LDL din organism și, implicit, la sănătatea inimii și a arterelor. Din compoziție nu lipsește nici zincul (aliatul imunității), magneziul (prietenul mușchilor), triptofanul – un aminoacid responsabil cu starea de bine a sistemului nervos.

De ce să consumăm semințe, așadar?

Pentru un sistem vascular curat, oase puternice, funcții hormonale reglate, o digestie fără probleme și o strălucire sănătoasă a pielii.

Semințele de dovleac, pentru copii isteți și sănătoși. Beneficiile seminţelor de dovleac în alimentaţia copiilor

De ce sa integram semintele de canepa in alimentatia noastra zilnica. Beneficii si retete pentru cei mici

Iată şi o reţetă de salată la care puteţi adăuga cu încredere seminţele Solaris:

  • 150 grame telemea de capră
  • 200 grame roşii
  • 50 grame măsline Kalamata feliate
  • 1 ardei
  • 20 grame Seminţe pentru salată Solaris
  • Ulei de măsline Solaris

Se feliază roşiile, telemeaua de capră se taie cubuleţe. Se adaugă Seminţele pentru salată şi uleiul de măsline Solaris. Se poate asezona cu sare roz de Himalaya şi Piper 5 arome Solaris.

Poftă bună!

Mai multe informații privind produsele Solaris găsiți pe pagina de Facebook a companiei.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU