Seminţe de Cânepă. Beneficii şi Reţete Sănătoase

Pentru unii dintre noi, consumul de seminţe de cânepă este o descoperire relativ recentă. Pentru persoanele cu rădăcini în zona Moldovei, semințele de cânepă sunt aducătoare de amintiri. Mamele și bunicile din zonă pregătesc, chiar și în vremuri actuale, turte cu julfă, un desert dedicat Ajunului Crăciunului. O rețetă ușor de reprodus vă propunem și noi mai jos.

Haideți să aflăm de ce ar trebui să integrăm aceste semințe în alimentația noastră de zi cu zi și ce beneficii aduc ele copiilor.

Semințele de cânepă constituie o sursă ideală de energie, sunt bogate în proteine, conținand 31% proteină completă, cu toți aminoacizii esențiali. Au un conținut ridicat de acizi grasi nesaturați, având raportul ideal între Omega 6 și Omega 3, cel de 3:1. De asemenea, sunt o sursă bogată în vitamina E și vitaminele B. Câteva linguri de semințe presărate pentru salata sau tocănița servită celui mic îi asigură acestuia un plus de nutrienți vitali dezvoltării armonioase la vârste mici.

Bune pentru cei mici și pentru mămici

Dacă sunteți însărcinate sau alăptați, conținutul nutritiv ridicat vă impulsionează să fiți active și ajută la creșterea greutății copilului la naștere. În plus, contribuie la reglarea tensiunii arteriale iar raportul ideal între Omega 6 și Omega 3 ajută la diminuarea grăsimilor nesănătoase pentru viața arterelor. Să nu uităm, cânepa e singura sămânță comestibilă care conține acid gamma-linolenic benefic în tratarea simptomelor premenstruale și ale menopauzei.

Gustul semințelor seamănă cu acela al nucilor din curtea bunicilor sau cu un caju ceva mai crocant. 

 

Reteta – Turtițe cu julfă

 

Ingrediente pentru turtițe:

  • 400 g Făină Integrală de Grâu Solaris
  • apă
  • 4-5 g Sarea Baciului Solaris

Se frământă aluatul din cele 3 ingrediente, se întinde sub formă de turtă în strat foarte subțire și se coace 1-2 minute pe fiecare parte pe plită sau în tava aragazului. Se lasă la loc răcoros până ce crema este gata.

Vezi si

Seminte echilibrate pentru o salata gustoasa de vara

Unde mergem cu copilul in weekend

Fructele de goji. Reteta de biscuiti cu goji

 

Ingrediente pentru crema cu seminţe de cânepă

  • 400 g Semințe de Cânepă Solaris
  • 150 g Zahăr Brut Nerafinat Melasă Solaris sau miere polifloră
  • 1 Baton de Vanilie Solaris
  • Apă cât cuprinde

Ingredientele se fierb la foc mic, până apa dispare aproape complet. Întrucât Semințele de Cânepă Solaris sunt decorticate, nu trebuie să le pisați și nu va fi necesar să scoateți din apă învelișul semintelor (cum făceau bunicile noastre).

Ingrediente pentru sirop

  • Apă proaspătă la temperatura camerei
  • 100 g Zahăr Brut Nerafinat Melasă Solaris
  • Petale de trandafiri

Veți înmuia fiecare turtă în sirop timp de câteva secunde. Turta trebuie să devină maleabilă, dar sa nu se rupă. O asezați pe un platou, apoi întindeți deasupra un strat de cremă. Repetați până ajungeți la cel puțin 10 straturi.

Puteți inlocui turtițele cu clătite subțiri, dacă vi se pare mai ușor. Lăsați la frigider peste noapte și serviți-le celor dragi împreună cu diverse fructe de sezon.

Poftă bună! 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU