Școala de Vară în Limba Germană pentru Copii 2018 | Kinder Kultur Haus

25 Iunie - 01 Septembrie 2018
București

Kinder Kultur Haus îi invită pe cei mici la cea mai interactivă școala de vară în limba germană pentru copii în 2018, bazată pe o abordare multi-senzorială și recapitulări frecvente pentru fixarea și aprofundarea cunoștințelor acumulate.

Fie ca a mai invatat germana, fie ca este incepator, copilul tau poate veni la vara sa exerseze germana intr-un cadru animat de instrumente muzicale, jocuri si povesti la tabla interactiva, ateliere de desen. De asemenea cei mici isi vor testa abilitatile practice la imprimanta 3D!

Totul în limba germană!

Află mai multe detalii referitoare la scoala de vară în limba germană pentru copii 2018 completând formularul de contact sau la telefon 0773 973 955.

Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus

2 iulie – 7 septembrie

1. In oras – locuri, cladiri, activitati – saptamâna 2 – 6 iulie

În această săptămână vom face o calatorie virtuala prin orașul nostru, și vom învăța să numim în germană locurile pe care le vedem, ne vom preface ca mergem la cumparaturi la piata, ca achizitionam un bilet de tren sau de intrare la teatru. Pentru aceasta ne prinde bine putina educatie rutiera. Ce activități putem face în orașul nostru și unde ne putem petrece distractiv timpul cu prietenii noștri( în parc, la cofetărie, la restaurant). Vom invata de ce ingrediente avem nevoie să preparăm un salam de biscuiți aromat, dupa reteta germana, si ne vom transforma in maestri cofetari!

Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 1

2. Viata la tara – saptamâna 9 – 13 iulie

Nu-i așa că cel mai frumos timp petrecut vara este la bunici? Ei bine, în această săptămână vom pătrunde în lumea animalelor domestice și vom afla cum se numesc ele în limba germană. Bunicuța ne va spune cum putem obține soiul preferat de mere și ne va prezenta grădina ei de zarzavat. Iar pentru a ne distra pe cinste vom confecționa un cățeluș prietenos pe care il umplem cu material. Patrundem in lumea literaturii prin povesti animate la tabla interactiva cu animale vorbitoare si pilde intelepte.

Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 2

3. Ce vrei să devii când vei fi mare? – saptamâna 16 – 20 iulie

Cu siguranță cei mare te-au mai întrebat până acum ce vrei să te faci când o să fii mare. Împreună cu noi vei avea ocazia să descoperi ce îți place și asta în limba germană! Vei împărtăși cu noi prin jocuri de rol care este meseria ta preferată, iar împreună vom desluși tainele diferitelor meserii. Ce face un pompier, dar un pilot? Ce trebuie să știi ca să fii un doctor bun, dar un astronaut? Toate acestea le vei afla împreună cu ceilalți copii jucându-te.

Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 3

4. Cu ce călătorim?(Călători pe ape, prin aer și pe uscat) – saptamâna 23 – 27 iulie

Te-ai întrebat cine a descoperit avionul? Sau cum se construiește un tren? Sau cu ce călătoreau oamenii înainte să se inventeze mașina? Vom învăța împreună cum se numesc toate acestea în limba germană și ne vom pregăti bagajul pentru a face o excursie cu avionul în America. Vom afla care sunt țările continentului nostru, câte continente are planeta noastră, și ne vom distra construind o machetă ce să reprezinte un aeroport sau o gară.

Obiective turistice (din orașul meu/ țara mea)

Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 4

5. Natura – saptamâna 30 iulie – 3 august

Natura este sursa vieții noastre, de aceea trebuie să avem cât mai multă grijă de ea. În aceste zile vom învăța prin joc și limba germană să confecționăm din materiale reciclabile. Vom afla de unde vine ploaia și cum ia naștere fulgerul, iar cu ajutorul culorilor vom picta natura așa cum o vedem noi dându-i viață cu ajutorul unor animăluțe pe care le vom coase cu ac de bambus. Patrundem in lumea vegetala si animala prin povesti la tabla interactiva pline de tâlc si intelepciune.

Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 5

6. Sportul si viata sanatoasa – saptamana 6 – 10 august

Prima saptamana de germana indeamna la energie si entuziasm pentru vacanta de vara! In fiecare zi incepem cu o inviorare energica prin care invatam partile corpului si numim activitati sportive. Fiecare invata o miscare de incalzire a corpului si o “preda” celorlalti. Ca sa ne mentinem energia trebuie sa consumam alimente sanatoase, dar cum se numesc ele in limba germana? Ne ajuta sa le retinem mai bine atunci cand denumim ingredientele secrete ale unei Kartoffelsalat sau atunci cand preparam o limonada cu menta si miere.

Si pentru ca e important sa stim cum ne simtim ca sa ne mentinem voiosi, invatam sa recunoastem si sa numim emotiile in limba germana.

Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 6

7. La mare – saptamana 13 – 17 august

Nu-i așa că ai așteptat cu nerăbdare să vină vacanța și să mergi la mare? Te-ai întrebat însă ce viețuitoare trăiesc în ea? Ei bine, vom afla împreună cum se numesc acestea în limba germană și totodată vom încerca să descoperim lumea misterioasă a sirenelor. Ne vom juca împreună, vom costrui castele de nisip și vom face experimente cu apă sărată. Construim cu nisip kinetic si citim povesti despre castele cu printese si cavaleri.

Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 7

8. Lumea povestilor si a eroilor – saptamâna 20 – 24 august

În această săptămână ne vom lăsa imaginația să zburde și vom da naștere celor mai frumoase povești. Haide să învățăm împreună cum se numesc eroii tăi preferați în limba germană și hai să le dăm viață inventând o povestioară fantastică. Cine traieste in castele, ce fac dragonii si care mai e viata printeselor si cavalerilor aflam din povestile animate la tabla interactiva.

Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 8

9. Universul meu- activitati cotidiene – saptamâna 27 – 31 august

În această săptămână vom povesti despre cum își petrece fiecare o zi obisnuta si cum se poate transforma ea intr-o zi palpitanta, ce facem în timpul liber, care sunt hobby-urile. Când îți place să te plimbi, în ce anotimp, unde îți sărbătorești ziua de naștere, ce faci când te plictisești? Răspunsurile acestor întrebări le vom găsi împreună într-un mod distractiv în limba germană. Fiecare isi intocmeste o agenda incarcata si va reusi prin dialoguri sa isi invite fiecare participant la o activitate comuna. Zilele saptamanii, lunile anului, momentele zilei…timpul, face parte din viata noastra. Prin povesti cu inteles invatam sa il apreciem.

Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 8

10. La munte – saptamâna 3 – 7 septembrie

Nu toată lumea merge la mare vara. Unora le place să se bucure de vacanță împreună cu părinții respirând aerul curat și tare la munte! Dacă ești iubitor de munte, haide să învățăm împreună în limba germană ce sporturi se pot practica acolo, ce viețuitoare trăiesc în munți, dar și ce plante îi fac strajă acestuia. Înainte de toate însă, va trebui să ne gândim cum ne echipăm pentru a petrece câteva zile la munte și cum vom face focul pentru a ne încălzi pe timp de noapte. Realizăm din bețișoare un cort, construim din lego o cabana si citim povesti palpitante cu aventuri la munte. Cu cantec inainte!

Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 10

De ce limba germană la copii?

Dovezi științifice arată cum invătarea limbii germane structurează anumite conexiuni neuronale care îl ajută pe copil în gândirea logică. Studiile privind plasticitatea creierului ne arată că legăturile neuronale se pot reorganiza atunci când copiii invată lucruri noi sau memorează noi informații.

Școala de Vară în Limba Germană Kinder Kultur Haus

Perioada: 25 iunie – 14 septembrie

Posibilitatea inscrierii pentru una sau mai multe saptamani tematice.

Fiecare săptămână va aborda un nou subiect, pe care îl parcurgem și îl îmbogățim în fiecare zi cu vocabular nou pe care îl punem în practică prin cântecele, desene, povești la tabla interactivă, activități practice precum cusut, gătit, construit, totul în limba germană!

Orar: ne întâlnim zilnic, 2 h, fie dimineața de la 10 – 12, fie de la 17 – 19. Astfel o săptămână însumează 10 ore didactice.

Grupe: 6 cursanți, împărțiți pe categorii de vârstă și cunoștințe de germană.

Costuri: 250 / saptămâna. La rezervarea unui loc în mai mult de o săptămână, veți plăti 200 lei / săptămână.

Daca vă înscrieți împreună cu un prieten, beneficiați amândoi de reducere 10%!

Locație: Anton Pann, 17 A, zona Unirii

Va multumim pentru interes! Pentru inscriere va rugam sa ne contactati si sa ne precizati saptamanile tematice alese la: contact@kinderkulturhaus.ro

Programul este saptamanal de la ora 10 – 12 sau de la 17 – 19.

Pentru informatii suplimentare apelati 0773973955 sau 0741102507.

Detalii: www.kinderkulturhaus.ro

Avantaje privind invătarea limbii germane de către copii:

  • Copilul își dezvoltă abilități de comunicare încă de mic, își antrenează concentrarea pe activitățile ce le are de făcut și va interacționa mult mai ușor cu copiii și oamenii din jurul sau;
  • Învățatul unei limbi noi deschide calea spre noi experiențe, oportunități și le permite să întâlnească persoane pe care nu le-ar fi întâlnit dacă ar fi vorbit doar limbă maternă;
  • Mai târziu, în domeniul afacerilor, comunicarea în limba germană cu partenerii de afaceri vorbitori de limbă germană contribuie la imbunătătirea relației de afaceri. Astfel cresc șansele unei comunicări efective și, automat, rată de succes;
  • Copilul crește mai sănătos. Ultimele două decenii de studii arată că o minte bilingva beneficiază de aproximativ 5 ani în plus de rezistentă împotrivă demenței sau bolii lui Alzheimer.

Metodele de predare KinderKulturHaus

O sedintă de limba germană la KinderKulturHaus începe cu un scurt exercițiu fizic de eliberare a energiei neconsumate și de concentrare asupra noului subiect din acea zi. Scurte intrebări din lecțiile precedente aduc înapoi cursantul într-o atmosferă bună de recapitulare.

Urmează apoi 40 de minute de introducere în noua temă, în care cursantul află noi informații pe care le va reaplica în ultima parte a ședinței prin activităti centrate pe funcțiile senzoriale, exersarea și aplicarea vocabularului prin jocuri de rol. Copiii sunt de asemenea stimulați să participe la activități în echipe, cântecele, povestiri, activități practice precum desen, construcție sau lucrul manual, activități la tablă interactivă aplicate prin softuri speciale de învățare a limbii germane.

La finalul fiecărui modul se evaluează cunoștințele și se face prezentarea unui proiect fie individual, fie în echipă. La această ultima ședința sunt invitați părinții care vor lua parte la prezentare, dar și la o discuție individuală cu trainerul despre evaluarea cunoștințelor și sugestii de îmbunătățire.

Abordarea multi-senzorială ajută la menținerea tinerilor cursanți motivați mai mult. Un rol important îl joacă dialogurile vesele și fotografiile din manual, care au un efect de motivație și incurajează cursanții să participe activ.

Materia este structurată în formă de spirală ceea ce permite recapitularea frecventă și aplicarea cunoștințelor mai departe pe tot parcursul modulului. Spre exemplu, informațiile din primele lecții sunt folosite mai departe și la următoarele lecții până când cursantul și le însușeste și nu îi mai creează dificultăți.

Sunt introduse frecvent ore de citire a poveștilor pe tabla interactivă care sunt însoțite de imagini foarte colorate, cu multă identitate vizuală, iar în bază lor, copiii vor face exerciții interactive, vor născoci singuri finalul, vor ține minte anumite replici etc.

Ce spun părinții și cursanții despre Kinder Kultur Haus

“Am fost surprinsă în mod plăcut de modul în care au organizat acești profesori de limba germnă cursurle pentru copii. Daca vrei sa iti inscrii copilul la un curs de limba germană, unde sa invete mult mai mult decat cantece in limba germana pentru copii, aici este locul potrivit. Recomand pentru unicitate și inovație seriozitate!”

Luminita Stan, mama Ioanei – 10 ani

“Copiii descoperă noi universuri magice pentru că le caută. Această școală de limba germană vă ajută să le oferiți copiilor dumneavoastră șansa să descopere universul limbii germane cu ajutorul tehnicilor de invațare ultramoderne!”

Corina, mama lui Andrei – 8 ani
Află mai multe detalii referitoare la scoala de vară în limba germană pentru copii 2018 completând formularul de contact sau la telefon 0773 973 955.
Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 10 Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 9 Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 8 Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 7 Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 6 Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 5 Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 4 Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 3 Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 2 Saptamani tematice – germana la Kinder Kultur Haus 1

Detalii Eveniment

Perioada:
25 Iunie - 01 Septembrie 2018

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL