Idei de bijuterii handmade pe care le poți face alături de copilul tău

4 idei de bijuterii handmade de facut impreuna cu copiii

Pătrunde în lumea handmade si descoperă bogăția culorilor, formelor și a texturilor. Află care este personalitate fiecăreia dintre ele și alege-le pe cele care ți se potrivesc. Apoi, dă naștere celor mai frumoase accesorii și personalizează-le alături de copilul tău. Petreceți timp de calitate împreună și contribuie la dezvoltarea imaginației și a dexterității fetiței tale. Dacă nu știi de unde să începi, îți oferim noi patru idei de bijuterii handmade pe care le poți confecționa alături de micuța ta.

1.      Brățări din fetru. Fetrul este un material textil de calitate superioară din care se confecționează pălăriile, însă poate fi folosit și pentru realizarea unei brățări handmade accesorizată cu nasturi colorați. Pentru aceasta, trebuie să îți ajuți fetița să taie o bucată de fetru colorată cu lungimea de aproximativ 10 cm și lățimea de 2,5 cm. Apoi, coaseți împreună nasturi de diferite forme, dimensiuni și culori. Va rezulta o brățară veselă, ce poate fi ușor asortată la orice ținută datorită multitudinii de culori care o alcătuiesc. Pentru sistemul de prindere, se poate atașa la capetele brățării un arici sau un sistem de capse, după preferință.

colier-margele

2.      Coliere multicolore. Pentru a realiza un colier vesel, trebuie să faceți o vizită la magazinul de unde vă aprovizionați cu materiale handmade pentru a cumpăra aproximativ 50 de mărgele mici, din lemn. Apoi, cu ajutorul unei pensule, pictați fiecare mărgeluță cu câte o culoare. Pentru a le finisa, trebuie să dați un strat de lac de unghii peste fiecare mărgea, astfel încât acestea să devină mai strălucitoare și să evitați curățarea culorii. După ce le lăsați 10-15 minute la uscat, înșirați mărgeluțele pe un șnur pe care îl înnodați strâns la final.

3.      Broșe parfumate. Indiferent de anotimp, putem să ne accesorizăm ținuta cu o broșă colorată și parfumată, bineînțeles. Pentru aceasta, trebuie să îi cumperi micuței tale o bucată de material organza, un produs de mercerie străveziu ce se găsește în diferite culori și nuanțe. Înainte să vă apucați să tăiați materialul împreună, trebuie să realizați șabloane rotunde de diverse dimeniuni care vă vor ajuta la decuparea petalelor broșei. Pentru a da eleganță și rafinament marginilor acestor petale, trebuie să le ardeți la focul unei lumânări. În felul acesta veți evita deșirarea lor. La final, așezați petalele una peste alta și coaseți-le la mijloc. Pentru a acoperi cusătura, lipiți pe aceasta fie un nasture, fie o mărgeluță, care va desăvârși accesoriul. Pentru un efect deosebit, parfumați broșa cu parfumul vostru preferat!brosa-parfumata

  1. 4.      Bentițe cu fundițe. Dacă v-a mai rămas o bucată de material organza de la broșă, puteți să o folosiți pentru a realiza o fundă pentru o bentiță. Pur și simplu dați în două materialul și legați-l la mijloc cu un șnur colorat sau coaseți-l. Apoi, atașați accesoriul nou-obținut unei bentițe elastice pe care o puteți cumpăra de la mercerie. Dacă veți coase capetele elasticului, veți obține o bentiță numai bună de purtat de către fetiță la petrecerea aniversară a prietenei sale sau la o ieșire în parc.

Pe lângă faptul că vă veți distra de minune și vă veți îmbogăți cutia cu bijuterii, psihologii susțin că activitățile creative în rândul copiilor sunt binevenite deoarece contribuie la dezvoltarea personală a acestora prin stimularea simțurilor și a manualității. Lumea copilăriei este străbătută de imaginație și culori, de aceea este foarte important să oferiți copiilor posibilitatea de a se exprima. Materialul creativ pe care îl posedă fiecare încă de la naștere poate fi stimulat și șlefuit în cadrul activităților părinte-copil sau în cadrul atelierelor de creativitate dedicate acestui scop.

“Pasiunea pentru lucrul manual trebuie menținută cât mai mult timp posibil, indiferent de dezvoltarea tehnologică la care asistăm în zilele noastre. Copiii își dezvoltă imaginația, iar dacă aceste activități sunt practicate în grup, aceștia devin mai sociabili, se integrează mai bine în grupuri de lucru și, treptat, își sporesc încrederea în forțele proprii. Adulții pot găsi în activitățile handmade o modalitate foarte plăcută de relaxare și de evadare din rutina zilnică”, afirmă Alina Tudor, manager de programe la Academia de Creativitate.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre activitățile creative pe care le poate practica copilul tău, te invităm să vizitezi site-ul www.feelsmart.ro sau http://academiadecreativitate.wordpress.com/.

 

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU