Concurs: Castiga o carte de parenting de Alfie Kohn

Tu ce carte iti doresti?  Parenting Necondiționat, Mitul temei pentru acasă sau Pedepsiți prin recompense?

Participă la concurs și poți câștiga una dintre cele 3 carti de parenting de Alfie Kohn: Parenting Necondiționat, Mitul temei pentru acasă, Pedepsiți prin recompense.

Cum poti participa la concurs?

  1. Scrie-ne care este parerea ta despre temele pentru acasa sau despre educatia prin recompense.
  2. Daca nu esti abonat la Newsletter-ul GOKID, te invitam sa te abonezi la Newsletter.

Vor fi 3 castigatori care vor primi cate o carte de Alfie Kohn. Cartile participante la concurs sunt: Parenting Necondiționat, Mitul temei pentru acasă, Pedepsiți prin recompense.

Concursul se desfășoară până pe 8 mai 2016, iar extragerea câștigătorilor se va face pana la data de 10 mai, prin random.org

parenting-Alfie-Kohn

Alfie Kohn este autorul a 14 cărţi despre educaţie, parenting şi comportament uman, cărţi ce au fost traduse în 20 de limbi şi vândute în peste 500.000 de exemplare la nivel mondial. Încă din anii ’90 este adesea invitat să susţină conferinţe în SUA, iar din 2005 depăşeşte graniţele ţării, discursul său ajungând live la părinţii din întreaga lume. Munca sa de cercetare a fost premiată de instituţii precum The American Psychological Association sau The Canadian Teacher’s Foundation, iar volumul „Parenting Necondiţionat” a fost recompensat cu un Gold Award în cadrul National Parenting Publications Awards 2006 .

Cum ar fi să creşti un copil care să nu reacţioneze la frică? Cum ar fi să fii cel care susţine, conştient şi ferm, transformarea copilului într-un adult cu discernământ, simţ critic şi – poate cel mai important – independent emoţional? Ai toate şansele să afli tot ce trebuie despre asta pe 21 mai, la Bucureşti, direct de la Alfie Kohn!

După întâlnirea cu aproape 1500 de părinţi la Bucureşti, în cadrul conferinţelor Totul despre mame din 2013 şi 2014, după ce cartea sa, ”Parenting necondiționat”, a înregistrat vânzări record (fiind citită de peste 10.000 de tineri părinţi din ţara noastră), autorul american vine pentru a treia oară în România!

Participând la conferinţa susţinută de Alfie Kohn, la Bucureşti, vei afla de ce pedepsele şi recompensele sunt la fel de nocive, vei descoperi cum influenţează competiţia dezvoltarea ulterioară a unui copil şi vei înţelege mai bine ceea ce trebuie să faci pentru a creşte un copil curajos, sigur pe el şi lipsit de vulnerabilităţile generaţiei tale.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

18 COMENTARII

  1. Consider ca temele pentru acasa sunt un stres in plus, iar educatia prun revompense-dauneaza dezvoltarii armonioase.

  2. Cred ca educatia prin recompense poate fi o solutie. Asa va sti ca este resplatit pentru seriozitate si daruire si va intelege ca are doar de castigat.

  3. Temele pentru acasa sunt utile, pentru ca altfel se sedimenteaza informatiile cand sunt intelese de copil. Pedepsele prin recompense…. este o metoda pe care as vrea sa o stapanesc!

  4. Știm si am experimentat, cu toții, ca educația prin recompense poate duce la obișnuința, determinând copilul sa ducă la indeplinire o sarcina, doar daca va primi o recompensa in schimb. Ar fi ideal sa putem aplica aceasta metoda doar cand e absolut necesar, pentru a evita conditionarea. Eu una, optez pentru asta.
    Pe de alta parte, atunci cand alegi educația fara recompense, pregătești, de fapt, drumul unui copil independent, care va putea lua decizii de unul singur si va avea o sănătoasa încredere in sine. Așadar, oferirea de alternative („Înțeleg ca îți dorești aceasta minge, dar azi nu o vei putea primi. Vom găsi o alta zi in care vom merge împreuna la cumpăraturi”) il ajuta pe copil sa vadă ca il înțelegi si îți pasa de el.
    Ambele metode, din punctul meu de vedere, atât oferirea de recompense, cat si educația fara recompense, pot clădi un om încrezător, atâta vreme cat sunt aplicate in mod corespunzător.

  5. Temele pentru acasă reprezintă o modalitate buna de reîmprospătare a informațiilor acumulate la clasele de curs,atâta vreme cât volumul lor permite copiilor sa profite de timpul liber pentru joaca.Cat despre educația prin recompense,nu cred ca este o cale eficientă in creșterea si educarea unui copil sănătos si responsabil.

  6. As alege sa vorbesc despre Educatia prin recompense pentru ca Temele pentru acasa rascolesc prea multe neajunsuri ale sistemului de învățământ si mi-e ca n-as mai termina.
    Ei bine educația prin recompense este una din amagirile părinților și altora de multi ani de zile.Indiferent ca vorbim de scopul educativ sau de cel de învățare , trebuie știut că niciun copil nu va învața sau nu va face un lucru pentru ca va primi o recompensă.
    Noi ne naștem cu dorința,sau motivația interioară de a reuși, de a face ceva care să ne ofere bucurie,realizare.Prin urmare orice tip de educație trebuie să urmărească stimularea motivației interioare a copilului.Acolo este sursa si izvorul faptelor mărețe .Un copil care alege sa citească pentru ca il pun părinții,profesorii ca va primi ceva in schimb, sau pentru note mai mari, nu va citi de placere in primul rand si nici nu va citi pe termen lung, pentru că el nu citeste pentru ca a descoperit plăcerea de a citi ci pentru ca trebuie să primească ceva.Este stimulat din exterior,nu din interior.
    Un copil care va intelege ca e bine să își strângă jucăriile pentru ca: le va gasi mai ușor ordonate, ca nu se va mai lovi de ele pe jos, ca le va păstra mai bine etc, va face asta pe termen lung, nu doar 1minut ca sa poată ieși afară sau sa primească alte lucruri.
    Recompensele împart copiii in buni si răi, in copii care vor si care nu vor si nu fac decât să scadă stima de sine a copilului pentru ca n- a reușit,n- a primit, n- a putut.Este mult mai greu dar mult mai durabil sa încerci să îl faci constient de propriile reușite si sa ii stimulezi motivația interioară astfel incat el sa realizeze ca cel mai important este sa fie el mulțumit de ce a realizat, decât bucuria de a primi ceva in schimb.

  7. Educarea copiilor necesita timp si rabdare.Din pacate traim intr-o societate in care punem pe primul loc serviciu(pe motiv ca avem de platit credite pt case de sute de mi de euro) si ajungem sa fim ca niste executanti. Uitam ca,copiii nostri au nevoie de multa iubire si timp petrecut impreuna,iar educarea copiiilor se face prin discutii lungi si cel mai bun lucru este puterea exemplului – pt copiii nostri suntem un model si trebuie sa ne comportam adecvat.

  8. Consider temele pentru acasă utile pentru a putea exersa si repeta cele învățate la școală. Educația prin recompense poate fi utilă in unele cazuri.

  9. Educația prin recompense este un subiect care ma intereseaza iar din pacate sistemul nostru de învățământ asta promoveaza !!

  10. Temele pentru acasa sunt foarte multe, reprezintă un stres pentru copii si de fapt acoperă lipsa predării si implicării profesorilor in educatie

  11. Buna ziua!eu sunt de acord cu temele pentru acasa, intrucat au un rol important in responsabilizarea copilului. Acesta intelege si mai bine ca are si obligatii, sarcini de indeplinit. In schimb, eu nu sunt de acord cu volumul temelor pentru acasa. F multe cadre didactice au inteles gresit rolul temelor si incearca sa suplineasca prin temele date copiilor o activitate ineficienta la clasa. Ce nu reusesc sa lucreze la clasa, primesc copiii ca si tema pentru acasa. O atitudine complet gresita si astfel ajung copilasii sa lucreze la teme cateva ore pe zi, in conditiile in care nu ar trebui sa faca teme mai mult de o ora pe zi, maxim! Ma intereseaza f mult cartea parenting neconditionat, abia astept sa o citesc.

  12. Cred ca temele pentru acasa ajuta la procesul de invatare, dar cred ca proiectele il motiveaza mai tare pe copil sa invete si sa lucreze singur acasa. Copilul trebuie incurajat sa se simta recomoensat de rezultatul actinilor sale nu de lucruri materiale.

  13. Temele pentru acasa: Copilul trebuie sa fie “copil”, sa “copilareasca”, sa se bucure de jocul afara cu prietenii, sa se destinda, sa citeasca ce poveste vrea el, sa se plimbe si sa descopere lumea. Nu este corect sa il impovaram cu si mai multa scoala dincolo de portile acesteia. Ar trebui sa fie o delimitare intre scoala care este foarte teoretica si timpul petrecut acasa cu parintii sau prietenii. Ce ar fi daca in momentul in care ajungi acasa dupa o zi grea la munca sa descoperi ca trebuie sa lucrezi suplimentar, acasa? Copilul nu este cu mult diferit, si el oboseste la fel ca noi, chiar daca energia lor pare infinita si se manifesta diferit.
    Parerea mea pe lung aici: https://ideimobile.wordpress.com/2016/03/21/932/

  14. Temele pentru acasă sunt foarte utile. II responsabilizeaza pe copii, le reîmprospătează informațiile acumulate. Educația prin recompense poate fi utila în funcție de personalitatea copilului

  15. Lista participanti concurs
    1 Alina 2 ana 3 Ana Maria Utan 4 Andreea Iozu 5 Arabolu Raluca 6 daniela 7 Faluvegi Ramona 8 Iolanda Andreescu 9 Laura 10 Laura Stefanita 11 Lazar Adrian 12 Lazar Anca Iuliana 13 loreta 14 Mihaela Olt 15 Mihaela Trandafir 16 Roxana Mihaica
    Extragerea va avea loc astazi la ora 16.30 prin random.org
    Succes tuturor participantilor!

ADAUGĂ COMENTARIU