Cele Mai Citite Articole pe Blogurile de Parenting din România in 2018

Bine te-am regăsit în 2019! Îți aducem așa cum te-am obișnuit o selecţie a celor mai apreciate articole ale anului trecut pe fiecare blog de parenting important din România.

Am ţinut cont de numărul de accesări, like-uri şi share-uri pe Facebook.

Am întocmit lista tinând cont de articolul indicat de fiecare blogger important de parenting din România ca având cele mai multe accesări şi împărtăşiri în 2018. Practic cititorii sunt cei care prin alegerea lor au determinat ce articol s-a aflat în fruntea listei. Lăsăm lista deschisă pentru orice blog de parenting important care îşi doreşte să împărtăşească cu prietenii noștri textele cele mai apreciate în anul 2018.

Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting în:

2015   2016   2017   2019   2020   2021 

Le mulţumim tuturor celor care ne-au răspuns şi le dorim să transmită aceeași energie și inspirație cititorilor și în 2019.

Vă dorim tuturor un an 2019 cu planuri măreţe şi realizări pe măsură!

DE CE COPIII FAC CEL MAI DES CRIZE ÎN PREZENȚA MAMEI

de CRISTINA OŢEL @ CRISTINAOTEL.RO

Articole pe Blogurile de Parenting din România în 2018 Cristina Otel

Pun mâna pe clanță și ascult puțin. De pe partea cealaltă a ușii se aude un amestec de chicoteli, râsete, strigăte. Deschid ușa și intru. Îl reperez rapid și am cel mult câteva secunde la dispoziție să-i citesc pe față gândurile și emoțiile înainte să mă vadă sau ca vreo colegă să îl anunțe că am venit să îl iau. Se uită la mine, îmi zâmbește și, de cele mai multe ori vine la mine. O singură dată m-a pus să aștept să termine de pictat un om de zăpadă în timp ce eu mă coceam încet în spatele lui cu cele 14 straturi de haine pe mine.

Îl ajut să se îmbrace și îl întreb șoptit dacă e bine. Răspunsul e fie ”da”, fie o liniște și un limbaj al corpului care îmi spun mai multe decât orice cuvânt.

CITEŞTE ARTICOLUL

Citeşte şi: Cele Mai Interesante Evenimente pentru Copii și Părinți în Weekendul Acesta

BĂRBAȚII CARE NU SE MATURIZEAZĂ NICIODATĂ – COMPLEXUL „PUER AETERNUS”

de MIHAI DRAGOMIRESCU @ URBANKID.RO

Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2018 urbankid

Puer Aeternus” sau “Tinerețe Veșnică” în latină este un concept din psihologia lui Carl Jung și se aplică acelor bărbați care chiar daca sunt la 30-40-50 de ani au rămas cu caracteristicile emoționale ale unui adolescent.

Mulți dintre acești bărbați, pe care îi vom numi Pueri de acum încolo, au avut tați care au fost parțial sau total absenți. Alții au avut tați neimplicați, pasivi, care au lăsat toată grija educației și creșterii lor pe mâna mamei. Toți Puerii au o relație bolnăvicios de puternică, pozitivă sau negativă – cu mama lor. Ori dacă nu există nicio diferențiere esențială de mamă, masculinitatea lipsește. Masculinitatea trebuie câștigată prin luptă; nu este un drept din naștere! Aceasta e dobândită prin atitudine, prin depășirea inerției, prin luarea deciziilor și punerea lor în practică, prin creșterea mușchilor emoționali și competențe în lumea bărbaților (James Hillman).

Puerii sunt recunoscuți prin neliniște, relații multe și uneori Don Juanism. Ei caută mama perfectă în fiecare femeie care le oferă tot și vor fi mereu dezamăgiți. Sunt atrași de femei care îi admiră și le reflectă fără să îi deranjeze imaginea de sine narcisistă. Când îndrăgosteala se estompează și Puerul descoperă că femeia nu este o zeiță ci chiar o femeie normală și muritoare, fascinația lor pentru ea dispare. “Zeița” de dinainte este acum văzută ca o vrăjitoare rece devoratoare care vrea să îl vadă supus. Când proiecția se potrivește, lucrurile se complică.

CITEŞTE ARTICOLUL

Citeşte şi: Cele Mai Apreciate Articole pe Blogurile de Parenting din România în 2017

DACĂ AU MAI MULTE TEME, COPIII DEVIN MAI PRODUCTIVI?

de ANA NICOLESCU @ MAMICAURBANA.RO

Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2018 mamica urbana

Ieri vine Măriuca acasă cu o temă la matematică plină de exerciții minuscul scrise, înghesuite, de nici nu avea unde să calculeze și unde să treacă răspunsurile. O foaie A4 plină. Plus alte exerciții, tot la matematică pe caietul elevului. Clasa I-a. La română rezolvase totul în clasă. Ați ghicit. Nu e fan matematică.

Mă uit la exerciții, mă uit la copil, mă uit la ceas. Ești sigură că le ai pe toate de făcut? Da, vine răspunsul ei prompt. Se apucă de ele. Eu lângă ea, scriu un articol și sunt gata să o ajut unde nu înțelege ce are de făcut. Ea, deșirată ca o macaroană fiartă, descurajată în fața cifrelor.

– Hai, Măru, triplul lui 12zic eu.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi şi: Alain de Botton: Ce se întâmplă în iubire și de ce

DOAMNA PRIMAR, 250 DE MII DE COPII VĂ MULȚUMESC! N-AU NEVOIE DE ȘCOALĂ CA SĂ VĂ VOTEZE MAI TÂRZIU!

de DAN CRUCERU @ TATICOOL.EU

Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2018 taticool

Aproape 250 de mii de copii stau azi acasă. Sunt elevi din București care ar fi trebuit să meargă la școală. Se pare că vor sta și mâine acasă. Mai vedem.

Afară e nașpa rău. Așa a zis doamna primar. Așa zic toate autoritățile. E cod portocaliu.

Cu siguranță, însă, mulți dintre noi am văzut ierni mai grele. Pe când eram copil, frigul nu era o scuză ca să nu mă duc la școală. „Ia-ți ghiozdanul și tai-o la școală! Că ai nevoie de carte ca să reușești în viață!”- așa îmi spunea mama, care îmi punea o haină mai groasă pe mine, îmi acoperea gura cu un fular, mănuși în mâini și… pe aici ți-e drumul!

Ajungeam bocnă la școală, cu obrajii roșii și cu muci la nas. Dar așa eram toți copiii. Ne ștergeam, ne încălzeam și puneam burta pe carte. Că aveam nevoie de școală ca să devenim oameni de succes.

Pe la Suceava se mai întâmplă asta. Acolo sunt -20 de grade și nu-i trece nimănui prin cap să închidă școlile.

În București, creștem copii ultrasensibili emoțional și total lipsiți de imunitate fizică. Nu mai fac sport, stau cu nasul doar în calculator, iar cărțile sunt cele mai nenorocite lucruri pe care trebuie să pună mâna.

Așa că, aveți dreptate, doamna primar, copiii trebuie să stea acasă în aceste zile.

CITEŞTE ARTICOLUL

Citeşte şi: 5 Sfaturi pentru a Crea Povești care Reglează Comportamentul și Ajută Copilul să Scape de Timiditate, Violență sau Anxietate

TEODORA A MURIT PENTRU CĂ MEDICII NU ȘI-AU FĂCUT TREABA. PENTRU CĂ ABUZURILE SUNT TOLERATE. PENTRU CĂ ROMÂNIA

de IOANA CHICET-MACOVEICIUC @ PRINŢESAURBANĂ.RO

Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2018 printesa urbana

Sunt atât de amărâtă iar, atât de supărată pe țara asta, atât de sătulă de felul în care am impresia că suntem luați de proști, de vite, de carne de tun, că nici să-mi fac bagajele nu mai am putere.

Știrea seacă e asta: O femeie de 35 de ani din Slobozia a murit acum două zile la scurt timp după ce a născut natural pe cel de al doilea fiu al ei. Primul are patru ani. Nașterea a avut loc la clinica privată de ginecologie ISIS, pacienta a decedat apoi la Spitalul Județean Constanța, unde a fost transferată de urgență.

Adevărul cumplit e că a murit un om. Degeaba. Toate gândurile noastre merg neîncetat în ultimele zile către familia Teodorei, către soțul și cei doi copii mici ai ei, către părinții și prietenii ei. Este groaznic de trist și revoltător cum această femeie sănătoasă, puternică și tânără acum trei zile aștepta nerăbdătoare să nască, iar acum nu mai e printre noi. Sper ca familia ei să-mi ierte furia cu care scriu acest text. Nu pot să tac. După tot ce-am aflat, după ce-am discutat cu medici, moașe și apropiați ai familiei, credința mea este că Teodora a murit pentru că niște medici nu și-au făcut treaba.

1. Teodora avea uter cicatricial.

CITEŞTE ARTICOLUL

CÂND VEZI O MAMĂ AL CĂRUI COPIL FACE O CRIZĂ DE PLÂNS

de ALINA SEREA @ FRICIDEMAMICI.RO

Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2018 frici de mamici

A fost la un moment dat o întâmplare, cred că nu o voi uita niciodată. Ba chiar cred că v-am mai povestit-o, dar pentru că încă mă mai simt vinovată și acum, îmi mai fac încă o dată mea culpa public.

Pe vremea când nu aveam copil și credeam că să fii mamă nu-i o treabă așa complicată, pentru că aveam în cap doar niște imagini din filme, cu copii veșnic zâmbitori și cooperanți și părinți mereu relaxați și puși pe șotii, imagini idilice, deloc realiste despre cum e să ai copii, mi se mai întâmpla câteodată să judec părinții. Nu foarte des, pentru că mereu am fost de principiu că suntem diferiți, simțim diferit, acționăm diferit și tocmai de-asta nu e bine să judeci oamenii.

Totuși, cum spuneam, la un moment dat, eram în stație la 41. În fața mea o mamă, persoană publică de altfel, cu un copil de maxim 3 ani. Copilul acela era într-o plină criză de furie, cu țipete și tăvălit pe jos. Iar mama era roșie la față, cu toate privirile ațintite către ea. Dacă știți linia lui 41, știți și cam câte priviri erau, dacă nu, vă spun eu că e ca în imaginile de pe Facebook  cu metroul de la Piața Victoriei, în care oamenii par să nu se mai termine.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi și: Top 25 Filme pentru Copii & Familie 2010-2017

DESPRE SEXUL ORAL – O DISCUȚIE CU UN COPIL

de ALEX ZAMFIR @ CELMAIBUNTATA.RO

Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2018 cel mai bun tata

– Tati, știi cum i-a zis X lui Y azi, în parc?
– Cum?
– Muistule!
– Aha…știi ce înseamnă asta?
– Da!
– Super! Ce înseamnă?
– Ăăăăă….nu știu…
– “Muistule” vine de la muie, care este un cuvânt vulgar pentru sexul oral.
– Aaaaaa….
– …….
– …….
– Știi ce este sexul oral?
– Nu.
– Și ai vrea să știi?
– DA!

CITEŞTE ARTICOLUL

BUNĂ. SUNT ANDREEA ȘI MI-E TEAMĂ SĂ NU CRESC O PIȚIPOANCĂ

de ANDREEA-MIHAELA RETEA @ ANDRESSA.RO

Articole pe Blogurile de Parenting Romania 2018 andressa

Am o mărturisire de făcut. Mi-e teamă să nu cresc o pițipoancă.

Niciun copil nu se naște cocalar sau pițipoancă. Dar unii devin la maturitate sau adolescență. Aș zice că mulți. Acest gând mă îngrozește. Mă simt ca-ntr-un film cu zombies în care un virus se răspândește cu viteză alarmantă. Tușește unul și toți din jur încep să scuipe semințe și să pună “p… mea” în loc de virgulă.

În parcul de lângă casă discuțiile părinților se învârt adesea în jurul grozăviilor pe care le vedem sau le auzim. Puștanii care acum câțiva ani se jucau de-a v-ați ascunselea, se întreceau cu bicicletele și ne colindau de Crăciun acum sunt cool, înjură, fumează, se bârfesc între ei și se îmbracă înfiorător, pun muzică la boxă în parc… Da, mai mult manele, dar sincer și dacă ar fi rock’n’roll m-ar enerva că doar sunt sunt în parc, nu în club.

CITEŞTE ARTICOLUL

Vezi şi: Unde Ieşim cu Copilul la Patinoar

PAGINA URMĂTOARE

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU