Animație pentru cei mici: proiecții și ateliere în cadrul Anim’est 2016. Minimest, secțiunea festivalului dedicată copiilor

Fiecare ediție a Festivalului de Film de Animație Anim’est aduce, pe ecranele cinematografelor bucureștene, o selecție de filme de animație la fel de ofertantă pentru toate vârstele și gusturile, în cadrul secțiunii Minimest 2016.

Anul acesta, timp de 6 zile, în cele două weekenduri ale festivalului, cei mici sunt așteptați la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco (7 – 9 octombrie) și la Cinemateca Eforie (14 – 16 octombrie), cu o selecție de animații menite să le întâmpine pofta de povești și de distracție. Toate filmele cu dialog vor fi subtitrate în limba română și în limba engleză, și vor fi, de asemenea, lecturate în limba română în timpul proiecției.

În premieră în România, vom avea trei lungmetraje: Ted Sieger’s Molly Monster – The Movie, Trenk, the Little Knight și Raven the Little Rascal – the Big Race.
Două filme de neratat sunt Robinson Crusoe și The Secret Life of Pets.

20 dintre cele mai bune scurtmetraje pentru copii cu vârste între 3 și 12 ani au fost selectate, anul acesta, în competiția pentru trofeul Minimest 2016, jurizată tot de cei mici.

Vezi programul Anim’est 2016

Un alt moment important este proiecția specială în avanpremieră a patru scurtmetraje grupate sub titlul „Gruffalo şi prietenii lui”, ecranizări ale celebrelor cărți scrise de Julia Donaldson și ilustrate de Axel Scheffler.


📬

Abonează-te la newsletterul GOKID!


În plus, ediția Anim’est 2016 le este dedicată pisicilor animate care au cucerit marile ecrane precum Tom, Garfield, Sylvester sau Heathcliff, dar și lungmetraje îndrăgite, ca Pim şi Pom, marea aventură, sau O pisică la Paris, Parisul Vesel, Pisicile aristocrate sau Motanul Felix.

Cei mai curioși dintre prichindei vor avea ocazia să participe la mici ateliere demonstrative, ținute de traineri profesioniști, ce le vor oferi acces în culisele animației.  Atelierele vor avea loc zilnic la Centrul CINETic, detaliile despre înscriere urmând a fi publicate în curând. Rezultatele atelierelor ținute pot fi vizionate aici.

De asemenea, între proiecțiile de film, cei mici vor avea parte de o serie de ateliere distractive, pornind de la personajele și temele din cadrul animațiilor vizionate.

Biletele pentru proiecţiile din secţiunea Minimest 2016, în valoare de 5 lei, vor putea fi achiziţionate online, pe www.eventbook.ro, şi vor fi, de asemenea, disponibile în cinema în timpul festivalului. Accesul la proiecțiile de luni-vineri, de până în ora 16.30, va fi gratuit (pe baza legitimației) pentru copii, elevi, studenți și pensionari. Pentru grupurile organizate prin şcoli, se asigură gratuitate atât pentru copii, cât şi pentru cadrele didactice însoţitoare, la orice proiecţie din cadrul Minimest.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, membru al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul    Centrului Naţional la Cinematografiei, Ministerului Culturii, Administraţiei Fondului Cultural Naţional şi al Uniunii Cineaştilor din România.

Detalii Eveniment

Perioada:
07-16 Octombrie 2016

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL