ABC-ul emoțiilor. Training pentru directori de școli, educatori, învățători și profesori ce lucrează în școli vulnerabile

31 August - 01 Septembrie 2019
București

Cum gestionăm situațiile de criză din clasă sau din interacțiunea cu adulții? Ce îi face pe profesori să simtă atât de copleșiți după orele petrecute cu elevii? De ce simțim că ne este din ce în ce mai greu să relaționăm cu copiii, ori faptul că în sala de clasă există tot mai puțină disciplină? De ce simt copiii atât de mult sentimentul nedreptății atunci când sunt la școală? Ce le distrage atenția și concentrarea elevilor școlii de astăzi sau ce îi face să aibă comportamente deranjante pentru colegi? De unde vine furia și cum o putem gestiona fie că suntem adulți, fie că suntem copii? Cum putem ajunge la asimilarea de conținut dezvoltând inteligența emoțională și punând bazele relaționării bazate pe atașament?

Sunt doar câteva întrebări la care vom găsi răspunsuri practice în acest training, în zilele de 31 august și 1 septembrie, într-un loc special din București. Piatra de temelie de la care plecăm e dată de autodescoperirea sinelui pentru a fi mai apoi conștienți de reacțiiile, emoțiile și trăirile celor din sala de clasă. Două zile în care vom asculta, vom lucra în echipe, vom experimenta emoții și sentimente, vom face exerciții de introspecție și vom practica metode și jocuri care pot aduce mai multă siguranță în sala de clasă și rezultate care să aducă împlinire atât pentru elevi, profesori cât și pentru părinți.

Ne vom uita la cum putem să dezvoltăm autocontrolul în rândul copiilor, abilitățile empatice, cum putem preveni și combate actele de bullying prin exerciții pe care le vom aplica și dezvolta împreună pe parcursul celor 2 zile. Trainingul îmbină partea teoretică (50%) cu cea practică (50%). Ne dorim să avem aproape oameni care vin din comunități educaționale vulnerabile pentru că suntem convinși că acolo e cea mai mare nevoie de sprijinul nostru.

Dacă vă întrebați ce ne-a făcut să ajungem la acest training sunt tocmai cercetările din neuroștiințe, psihologie și pedagogie. Mintea este modelată de schimbările care se petrec în relațiile și creierul nostru pe tot parcursul vieții. Ea funcționează în așa fel încât ne ajută să asimilăm numeroasele stări ale creierului, stările noastre mentale pe care le-am dezvoltat în moduri diferite și în etape diferite ale creșterii și înaintării noastre prin viață. Experiențele de atașament cu proprii părinți, cu adulții alături de care petrecem timp în copilărie, inclusiv învățătorul, creează un context inițial în care învățăm primele lecții despre cum să ne raportăm la emoții, cum să reflectăm la propria viață interioară. Imprietenindu-ne cu propria lume emoțională suntem deschiși la emoțiile celorlați.

*Acest training este gratuit, fiind organizat de Seeding Knowledge Foundation, și se adresează cu precădere directorilor de școli, educatorilor, învățătorilor și profesorilor ce lucrează în școli vulnerabile. Organizatorii vor asigura materialele de training și pauzele de coffee break. Transportul, cazarea acolo unde e nevoie cât și prânzul sunt asigurate de fiecare participant în parte.

Numărul maxim de participanți – 15.
Înscrierile se fac până în data de 23 august, ora 18:00, accesând acest link:
http://bit.ly/ÎnscriereABC-ulEmoțiilor
Selecția participanților se va face în funcție de motivația fiecăruia și de felul în care poate multiplica această experiență.

Detalii Eveniment

Perioada:
31 August - 01 Septembrie 2019

Ora incepere:
09:00

Ora terminare:
17:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL