Cum Să Faci Tranzitia Uşoară de la Pătuţ de Bebe la Pat Normal

Cand este momentul potrivit pentru tranzitia de la patut de bebe la propria camera? Care sunt masurile de siguranta necesare atat pentru pat cat si pentru camera lui si ce alte lucruri mai putem face ca parinti pentru ca mutarea in camera lui sa fie mai usoara.

Tranzitia de la patutul de bebe la pat normal in camera lui poate fi stresanta atat pentru copil cat si pentru parinte. Copilul se poate simti nesigur fara cele patru laturi ale patutului, iar tie ca parinte ti-ar putea fi teama ca poate cobora din pat si se poate plimba prin casa in mijlocul noptii.

Patutul de bebe este ca un paradis sigur pentru bebelus, dar vine un timp cand bebelusii au nevoie sa faca acest pas in evolutia lor. De cele mai multe ori asta inseamna camera proprie pentru copilas. Unii parinti pot decide ca cel mic sa ramana totusi in camera lor, chiar daca in pat separat. Alti parinti pregera co-sleeping (copilul doarme in acelasi pat cu parintii). Orice decizie ai lua, asigura-te ca aceasta schimbare importanta va fi usoara pentru copilul tau.

Cand este momentul potrivit pentru mutarea de la patut de bebe la pat normal?

Se spune ca atunci cand patutul i-a ramas mic sau cand se catara si isi doreste sa iasa din el este pregatit pentru o mutare. Deoarece ar putea fi chiar periculos sa faca acest lucru atunci cand nu este supravegheat, se poate rani.

Esti pregatita sa il lasi pe bebe singur peste noapte?

Alege patul in asa fel incat sa sa fie la fel de sigur precum a fost patutul de bebe.

Acest lucru inseamna sa iei masurile de siguranta necesare atat pentru pat cat si pentru camera lui.

Iata cateva sugestii:

1. Pune un opritor / o aparatoare pentru siguranta sporita. Sa cada din pat poate fi periculos si sa-l sperie pe copil. Unii copii chiar nu stau intr-un singur loc in timp ce dorm, se rasucesc si pot sa cada.

2. Asigura stabilitatea patului si a mobilei din camera copilului. Ancoreaza mobila in perete daca exista riscul ca un dulap sau o comoda sa cada atunci cand exploratorul tau va trage de sertare.

3. Alege locul potrivit pentru pat

Pozitia sigura este departe de geamuri, de lampi de perete, de aparatul de aer conditionat si draperii. Nu pune patul aproape de orice lucru care ar putea sa cada peste pat.

4. Protejeaza (acopera) echipamentele electrice. Copiii sunt curiosi si ar dori sa isi bage degetele peste tot, dar este responsabilitatea noastra ca parinti sa-i protejam de pericole.

5. Sorteaza jucariile in asa fel incat sa nu aiba la indemana jucarii cu care sa se accidenteze. Toddlerilor le place sa isi bage in gura diverse lucruri de aceea va trebui sa te asiguri ca in camera lui nu sunt jucarii cu piese mici care ar putea fi inghitite.

6. Pune siguranta pentru copii pe usile de la toaleta. Copiii pot intra in toalete si pot pune mana pe obiecte pe care nu au voie sa le atinga (detergenti, peria de WC sau sa se joace cu apa din closet).

7. Daca este posibil, camera copilului sa fie langa camera voastra.

Este util in cazul unei urgente sau cand copilul tau are un vis urat si are nevoie de atentia ta, in acest fel il auzi mai repede si poti ajunge repede la el.

8 pasi pentru un somn odihnitor al copilului. Interviu cu Mona Ciurezu, specialist in somnul bebelusului

 Cum sa faci mai usoara tranzitia de la patutul de bebe la camera lui?

Mutarea in noua camera sau intr-un nou pat poate fi facuta sa fie mai usoara:

1.Lasa-l sa isi aleaga patul.

Implicarea copilului in acest proces il ajuta sa interiorizeze procesul si sa-l inteleaga. Ia-l cu tine cand mergi la cumparaturi. Ghideaza-l ce poate si ce nu poate sa aleaga. Lasa-i libertatea sa isi aleaga asternuturile singur, cu personajele preferate.

2. Pregateste mutarea.

Vorbeste cu el si explica-i de ce faceti acest lucru. Nu fii exasperata daca copilul tau plange in continuare, asigura-l ca totul va fi bine, ca se va obisnui intr-un final.

3. Procesul de culcare sa fie lin si placut.

O poveste in plus sau un cantec la culcare pot ajuta copilul sa accepte mai usor aceasta schimbare. Se pot implica ambii parinti. Sa fii pregatit sa stai cu 30 minute mai mult in prima noapte, pana cand plansul lui scade. Asigura-l in acelasi timp ca atunci cand va incepe sa planga din nou, tu vei veni imediat.

4. Lumina de noapte de veghe este importanta.

Copiii se simt in siguranta cand este lumina aprinsa, la fel daca au si un animalut / jucarie de plus cu care sa doarma.Deasemenea, sa lasi usa intredeschisa ii ajuta sa se simta in siguranta. Poate ca la inceput va dori sa lasi usa complet deschisa si sa vada lumina de pe hol, iar cu timpul sa va simti bine si doar sa lasi usa un pic intredeschisa.

Cauti un pat pentru copilul tau? Iata sugestia noastra:

Pat din lemn Delta Children Disney Winnie

pat-din-lemnCe e important este sa fii rabdatoare, ferma, calma si hotarata. Acest lucru il ajuta pe copil sa inteleaga ca este ceva important.

Cu timpul se va obisnui cu noua situatie si va invata sa se bucure de independenta si de noutatea din viata lui.

Sursa: http://www.smartparenting.com.ph

Daca ai si tu sfaturi despre cum sa faci mai usoara tranzitia de la patutul de bebe la camera lui, te rugam sa ni le impartasesti.

Cum organizam un playgroup. Socializarea bebelusilor si a mamelor

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU