Saptamana Internationala a Constientizarii Doliului la Copii

Sustinem copiii care vad viata in albastru prin consiliere psihologica si psihoterapie, in Saptamana Internationala a Constientizarii Doliului la Copii – 19-25 noiembrie

Unde e sufletul? Cand se intoarce? De ce nu se mai intoarce? Sunt intrebarile pe care si le pune un copil atunci cand pierde pe cineva drag. Durerea copiilor trece de multe ori neobservata fiindca varsta si capacitatea lor de a-si gestiona emotiile ii impiedica de cele mai multe ori sa isi exprime sentimentele sau sa ceara clarificarile de care au nevoie. Atentia si grija pe care le primesc din partea apropiatilor in momentele acestea influenteaza in mod direct intelegerea evenimentelor, adaptarea si integrarea pierderii.

In Saptamana Internationala a Constientizarii Doliului la Copii – 19-25 noiembrie, Centrul Psihomedeor de Consultanta, Consiliere Psihologica si Psihoterapie lanseaza o serie de actiuni in directia constientizarii doliului la copii. Campania isi propune atat familiarizarea cu nevoile copiilor in perioada de doliu, cat si constientizarea importantei sanatatii emotionale a adultilor aflati in proximitatea acestora. Etapele acestei initiative includ:

1. In data de 19 noiembrie, in Ziua internationala a doliului la copii, sub egida Psihomedeor si sustinerea ONG-ului britanic, Children’s Grief Awareness Day, va fi derulata o campanie online de constientizare: “Sustinem copiii care vad viata in albastru”

2. In perioada 19 noiembrie – 5 decembrie vor fi organizate de Centrul Psihomedeor de Consultanta, Consiliere Psihologica si Psihoterapie workshop-uri si sesiuni de informare gratuite in 5 orase din tara, actiuni facilitate de Livia Caciuloiu si Alex Caciuloiu, psihoterapeuti cu experienta practica extensiva in psihoterapia doliului, precum si in organizarea si derularea programelor de sprijin pentru persoane care au pierdut un om drag din 2010. „In cadrul acestor workshop-uri ne propunem sa ajutam beneficiarii sa constientizeze doliul la copii, sa inteleaga modul in care acestia se manifesta, sa identifice diferentele intre manifestarile doliului la copii si la adulti, oferindu-le in acelasi timp instrumentele necesare pentru a sustine copiii care sufera dupa o persoana draga” a declarat Alex Caciuloiu.

Citeste mai multe despre Nevoile copiilor.

3. Colectarea si distribuirea de cadouri pentru copiii din centrele de plasament implicate. In dimineata de Mos Nicolae copiii care traiesc acut pierderea unui parinte sau separarea de familie vor avea o surpriza de la voluntarii proiectului care le vor oferi cadouri stranse special pentru ei pe parcusul campaniei de constientizare.

 

Proiectul este o initiativa a Centrului Psihomedeor de Consultanta, Consiliere Psihologica si Psihoterapie si este implementat voluntar de toate persoanele implicate.

Persoanele interesate de sprijinirea acestui proiect pot gasi detalii pe blogul centrului www.psihomedeor.ro/blogsau ne pot contacta la adresa de email: [email protected]

 


 

Speram sa va ajute si articolele noastre pe diverse teme si situatii legate de psihologia copilului. 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU