Nucile si fructele oleaginoase, gustari sanatoase pentru copii

Nucile si fructele oleaginoase - solutia optima pentru gustari sanatoase pentru cei mici

Covrigei din făină albă și ulei rafinat, pufuleți cu multă sare, batoane de ciocolată – iată doar câteva ispite nesănătoase pe care copiii le văd pe rafturile magazinelor. Promit gusturi noi, sunt parfumate cu arome artificiale și au texturi interesante. Solaris vă propune câteva gustari sanatoase si naturale, crude, fără sare cu adaos de iod sau alți aditivi, care hrănesc organismul cu adevărat și le oferă energie celor mici. Întrucât alimentele cele mai bune pentru oameni mari și mici sunt cele desprinse din natură.

Migdalele, caju-ul, semințele de dovleac, cele de cânepă și de pin sunt doar câteva alternative la produsele procesate si care pot fi servite celor mici drept gustari sanatoase.

migdale solarisMigdalele sunt un supliment important de magneziu, stimulează și fortifică sistemul nervos. Conțin proteine și fibre, vitamine de tip B, E, precum și potasiu, fosfor, zinc, seleniu, calciu, fier.

Caju-ul este o sursă importantă de proteine și de grăsimi sănătoase. Nucile de caju sunt bogate în antioxidanți, acizi grași Omega 6 și Omega 3, astfel că ajută în păstrarea unui sistem vascular sănătos. Conținutul mare de magneziu și cel de fosfor recomandă caju-ul în dez
voltarea unui sistem osos viguros și a unor dinți puternici. Iată doar câteva substanțe nutritive vitale creșterii armonioase a unui organism tânăr. În plus, în 6 nuci de caju regăsim proteină cât în 100 de grame de friptură din carne de porc.

Semințele de dovleac au în compoziție cantități mari de proteină, zinc, fier și magneziu ușor asimilabile, precum și vitamina E, cu bune proprietăți antioxidante ridicate. Sunt prezenți și acizii grași mono-nesaturați, acizii grași poli-nesaturați: Omega 9-17.1%, Omega 6-64,5%, cu efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, digestiv. Îmbunătățesc metabolismul grăsimilor, purifică organismul de substanțe nocive și ajută la consolidarea imunității. Semințele crude sunt un remediu tradițional deosebit de eficient pentru viermișori la copii.

ULEIURILE PRESATE LA RECE, ALEGEREA POTRIVITĂ PENTRU ÎNTREAGA FAMILIE

DE CE SA INTEGRAM SEMINTELE DE CANEPA IN ALIMENTATIA NOASTRA ZILNICA. BENEFICII SI RETETE PENTRU CEI MICI

Puteți pregăti punguțe sau caserole cu migdale, caju și/sau semințe de dovleac pentru o gustare la grădiniță, școală sau pentru o ieșire în parc. Le puteți amesteca în proporții aproximativ egale, pentru un gust deosebit și un aport nutrițional deosebit de valoros. Copiilor le este recomandat să mănânce atâtea nuci, câte le încap în căușul palmei.

Semințele de cânepă au toți aminoacizii esențiali, un conținut ridicat de acizi grasi nesaturați, având raportul ideal între Omega 6 și Omega 3, cel de 3:1. Sunt și o sursă bogată în vitamina E și complexul B.

Semințele de pin sunt bogate în grăsimi bune Omega 9 și Omega 3 și în magneziu. Conțin o cantitate mare de vitamina A, precum și luteină, un antioxidant esențial pentru buna funcționare a ochilor. Conținutul semnificativ de magneziu din semințele de pin le face ideale pentru înlăturarea oboselii, dar și pentru prevenirea crampelor musculare. Sunt prietenele copiilor înainte de o zi solicitantă la școală.

Presărați două lingurițe de semințe peste salate sau amestecurile de fulgi și musli consumate la micul-dejun, pentru un aport de grăsimi sănătoase și vitamine de neegalat. Le puteți încorpora și în budinci, iaurturi, le puteți folosi pe post de crutoane în supe cremă ș.a.

Găsiți produsele menționate mai sus și multe alte bunătăți sănătoase pe solarisplant.ro


 

Va recomandam sa cititi mai multe articole despre o alimentatie sanatoasa.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU