De ce sa il incurajezi pe copilul tau sa deseneze

De ce sa il incurajezi pe copilul tau sa deseneze

Atunci cand copiii sunt creativi si curiosi, ei pot gasi cu usurinta raspunsuri la problemele pe care le intampina, iar creativitatea este cea care ii ajuta sa devina atenti, curiosi fata de lumea inconjuratoare si increzatori in sine.

Cel mai usor mod in care copilul intra in contact cu creativitatea sa si incepe sa o dezvolte este prin intermediul artei. Din momentul in care prinde pentru prima data creionul in mana si deseneaza primele linii, vei putea observa cum desenele sale evolueaza pe masura ce creste in varsta si cum devin tot mai sigure, mai bine conturate.

Pentru copiii mici, primele desene reprezinta de fapt testarea creioanelor. Astfel copilul descopera legatura dintre gestul sau si linia de pe foaie, fiind cuprins de entuziasmul urmelor pe care le poate lasa in lumea inconjuratoare. Acest gest reprezinta pasul pe care copilul il face si la nivel mental in momentul in care poate sa isi controleze miscarile si sa capete siguranta atunci cand tine obiecte in manute. Cu cat mai sigure devin miscarile, cu atat se contureaza mai bine si scopurile din mintea sa.

creioane

Creioanele cerate pot fi introduse in activitatile zilnice ale copilului inca de la varsta de 2 ani, atunci cand acesta poate tine in mana cu usurinta un creion. Pentru a-i stimula curiozitatea si fascinatia pentru cartile de colorat, alege creioane potrivite varstei lui, in culori cat mai vii. Gama de creioane cerate Plastidecor de la BIC sunt ideale pentru perioada de inceput. Acestea vor colora cu usurinta, avand o mare putere de acoperire, fara a solicita mana copilului.

Odata ce copilul creste, va putea trece la o noua etapa, in care dexteritatea il va ajuta sa manevreze cu usurinta o multitudine de instrumente de scris. Atunci puteti alege gama de creioane colorate Evolution Circus, care ajuta la dezvoltarea si sporirea creativitatii copiilor. Acestea sunt ideale pentru desenele vii ale copilului tau deoarece au 12 culori festive, putere mare de acoperire si sunt foarte rezistente. In plus, folosind creioanele colorate Evolution Circus, cei mici sunt in siguranta, deoarece acestea sunt fabricate din rasina sintetica. Chiar daca sunt rupte creioanele Evolution Circus nu au aschii care sa ii puna in pericol pe cei mici.

Incurajeaza exprimarea libera a copilului prin desen si vei observa cum cu fiecare etapa a cresterii sale devine tot mai sigur pe sine, cum ii este tot mai usor sa se exprime si cum legatura dintre voi devine tot mai puternica.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU