Cum să folosești corect produsele solare când mergi la plajă

Cum să folosești corect produsele solare când mergi la plajă

Este vară, așadar, cel mai bun anotimp pentru a te bucura de toate beneficiile soarelui și de vacanța mult așteptată. Nu uita însă că tot în acest anotimp, pielea ta este cel mai mult expusă riscului unor intoleranțe solare. Probabil că ți s-a întâmplat măcar o dată până acum, să te trezești cu arsuri sau alergii după timpul petrecut la plajă, deși ai folosit în fiecare zi o cremă cu factor de protecție. Și atunci, ce s-a întâmplat, ce nu ai făcut tocmai bine? Iata câteva sfaturi pentru a reuși să eviți neplăcerile cauzate de expunerea la soare.

În primul rând, este bine să ai întotdeauna în vedere indicele factorului de protecție ales. Acesta ar trebui să fie cu atât mai ridicat cu cât pielea ta este mai deschisă la culoare. De exemplu, cele cu factor de protecție 50 sunt potrivite pentru pielea mai deschisă la culoare, iar pentru pielea ușor mai închisă la culoare, cele cu un factor de minim 30. În plus, pentru copii, care au pielea mai sensibilă decât cea a adulților, este necesară întotdeauna crema cu SPF-ul cel mai ridicat, iar pentru bebeluși expunerea ar trebui evitată complet.

 

 

protectie solara ridicata

Atunci când folosești crema de protecție asigură-te că acoperi toate părțile corpului, inclusiv partea din spate a genunchilor, urechile, spatele și umerii și încearcă să aplici produsele în mod regulat, la fiecare două ore și numai pe pielea uscată pentru a le asigura o eficiență cât mai înaltă.

Nu uita să aplici crema cu minim 15 minute înainte de a ieși afară, indiferent dacă este înnorat, deoarece razele ultraviolete continuă să-și facă efectul. Mai mult, pentru că pielea este mai sensibilă în funcție de anumite părți ale corpului, mai ales în jurul ochilor, nasului și buzelor, îți recomandăm să folosești o cremă cu un SPF mai ridicat pentru această zonă.

Încercând să răspundă cât mai eficient tuturor acestor probleme legate de protecția solară, experții Gerovital, în colaborare cu specialiști din sănătate, au creat o gamă nouă de produse dermatocosmetice eficiente și testate dermatologic, Gerovital H3 Derma+ Sun. Aceasta conține produse pentru întreaga familie și pentru toate tipurile de piele și are o formulă inovatoare pe bază de Ulei natural ecocertificat Inca Omega, bogat în acizi grași esențiali omega 3-6-9 și tocoferoli naturali.

Printre produsele gamei se numără Crema Protecție Solară Copii SPF 50, special concepută pentru pielea sensibilă a copiilor. Fluidul Protecție Solară SPF 20 are efecte antioxidante ce luptă direct împotriva acțiunii distructive a radicalilor liberi. De asemenea, Laptele Protecție Solară SPF 30 asigură o protecţie antioxidantă sporită prin contracararea efectelor nocive ale radicalilor liberi formaţi sub acţiunea radiaţiilor UV, iar pentru o piele mai deschisă la culoare, recomandăm Laptele Protecție Solară SPF 50 cu un factor de protecție mai înalt. Pentru ten, cel mai expus razelor solare, îți recomandăm Crema de Față Anti-îmbătrânire SPF 50. Combinația dintre untul de cacao și uleiul natural inca omega ajută la prevenirea intoleranțelor solare, a petelor pigmentare sau a unor afecțiuni mai puternice ce pot agrava o boală cutanată a pielii prin expunerea acesteia la soare.

Nu uita ca după expunerea la soare să folosești produse care să hidrateze atât pielea ta, cât și pe cea a copilului. Îți recomandăm Loțiunea Calmantă după Plajă ce asigură calmarea și regenerarea pielii înroșite în urma supraexpunerii la soare, având o textură ușoară ce pătrunde rapid în piele, lăsând-o să respire.

 

Produsele dermatocosmetice din gama Gerovital H3 Derma+Sun pot fi achiziționate din farmacii sau online, pe www.farmec.ro.

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU