Caju Solaris, o gustare sanatoasa pentru intreaga familie

Caju Solaris, o gustare sanatoasa pentru intreaga familie. Retete cu caju pentru deliciul celor mici

Copiii au nevoie de 3 mese principale și 2-3 gustări. Pe lângă fructe și legume tăiate felii, ușor de ronțăit de dinți mici, după vârsta de 3 ani putem introduce în alimentația copilului semințe și fructe oleaginoase. Astăzi vom vorbi despre caju, un aliment bogat în proteine și fibre, vitamine de tip B, E și minerale (magneziu, fosfor, cupru, zinc, potasiu, fier).

 

caju budinca 

Știați că nuca de caju crește în afara fructului?

Caju-ul face parte din aceeași familie cu fisticul și mango, fiind originar din Brazilia. Nucile de caju cresc în terminația inferioară a fructului. Fructele sunt cărnoase și gustoase, însă pot fi consumate doar local, întrucât sunt foarte perisabile.

 

cum creste caju

 

Nucile de caju reprezinta o sursă importantă de proteine și de grăsimi sănătoase. Bogate în antioxidanți, acizi grași Omega 6 și Omega 3, ele ajută organismul sa păstrareze unui sistem vascular sănătos. Conținutul mare de magneziu și cel de fosfor recomandă caju-ul în dezvoltarea unui sistem osos viguros și a unor dinți puternici. Iată doar câteva substanțe nutritive vitale creșterii armonioase a unui organism tânăr.

 

Nucile și fructele oleaginoase – alternativa la gustări nesănătoase pentru cei mici

Uleiurile presate la rece, alegerea potrivită pentru întreaga familie

 

În 6 nuci de caju regăsim proteină cât în 100 de grame de friptură din carne de porc. Dacă aveți un copil care evită mesele cu proteină animală, îi puteți prepara o salată cu legume sau fructe, în care să adăugați si caju. Puteți prepara smântână și brânză vegetală folosind caju, folosind un robot de bucătărie și alte câteva ingrediente ușor de procurat.

 

Iată câteva rețete cu caju simple gustoase, pentru cei mici și cei mari

 

Maioneză vegană din caju

Aveți nevoie de:

90 g caju

100 g semințe d floarea soarelui

2 lingurițe zeamă de lămâie

2 lingurițe de muștar

1 linguriță de turmeric

Lăsați caju-ul și semințele de floarea soarelui la înmuiat în apă 3-4 ore. Le scurgeți apoi de apă și le introduceți în blender împreună cu celelalte ingrediente. Mixați până obțineți o pastă omogenă, cremoasă. Mai adăugați zeamă de lămâie după gust.

 

Budincă raw de caju și fructe de sezon

Veți avea nevoie de:

200 g caju lăsat la hidratat peste noapte

2-3 linguri ulei de cocos

2-3 linguri zahăr melasă sau miere

1 păstaie de vanilie

1 linguriță de suc de lămâie

fructe de sezon, ciocolată neagră rasă

Introduceți caju-ul, uleiul de cocos, zahărul melasă, conținutul păstăii de vanilie si sucul de lămâie într-un robot de bucătărie. Mixați până obțineți o pastă cremoasă. Așezați în boluri straturi alternative de budincă și fructe. Ornați cu ciocolată rasă, boabe de rodie, căpșuni, felii de nectarină ș.a. Poftă bună!

Recomandăm consumul de caju după vârsta de 3 ani, întrucât nucile au potențial alergen.

 

Sursă imagine: http://www.ichlebegruen.de/Artikel/144/Cashew_Vanille_Pudding_Rezept_vegan/

 


 

Va recomandam sa cititi mai multe articole despre o alimentatie sanatoasa.

 

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU