Invăţăm să calculăm. Jocuri de numărat pentru copii [P]

Joaca de-a matematica. Activitati si jocuri de numarat pentru copii.

Daca la inceput curiozitatea fata de numere si calcule este cat se poate de naturala, ulterior, simpla repetare a adunarilor, scaderilor, inmultirilor si impartirilor poate deveni plictisitoare. De aceea va propunem cateva activitati care sa faca testarea cunostintelor matematice mai usoara si atractiva pentru copii.

Rezolvarea de puzzle ne atrage indiferent de varsta.

De aceea va propunem sa creati impreuna puzzle-uri matematice de cate trei piese. Piesa din partea de sus este cea care contine rezultatul, iar piesele care se ataseaza in partea de jos sunt cele care contin operatiile ce ne conduc la rezultat. Astfel, daca rezultatul este 48, vom avea piese diferite care vor contine operatiile cu numerele corespunzatoare pentru acest rezultat: 6×8, 40+8, 60-12, 96:2.

Decupati piesele, amestecati-le si provocati-l pe copil sa rezolve cat mai multe puzzle-uri intr-un timp limitat.

Un saculet cu surprize dulci

Un saculet cu surprize, mai ales dulci, ii poate stimula pe micii matematicieni sa rezolve misterul pentru a se putea bucura de continutul saculetului. Puneti 42 de bomboane colorate Smarties intr-un saculet, astfel: 22 galbene, 7 rosii si 13 albastre. Dupa care, pe un biletel propuneti si problema ce trebuie rezolvata. De exemplu, enuntul poate suna astfel: “Saculetul contine 42 de bomboane Smarties, din care 35 nu sunt sunt rosii, iar 20 nu sunt galbene. Cate bomboane Smarties din fiecare culoare se afla in saculet?”. Castigatorul primeste continutul saculetului, iar pentru a nu fi foarte usor si a antrena cat mai mult copilul, puteti organiza mai multe runde.

Bomboane Smarties

Stafeta numerelor

Tuturor ne plac calatoriile, insa drumul pana la destinatie si inapoi poate fi plictisitor uneori. Insa stafeta numerelor este o activitate care sa va tina mintea treaza pe drum. Initiatorul jocului va spune: “Ma gandesc la un numar intre 100 si 1000, se termina cu un zero, iar suma cifrelor sale este 5.” Urmatorul participant va trebui sa ghiceasca numarul si va preda stafeta urmatorului jucator. Fiecare raspuns corect valoreaza un punct, iar castigator este jucatorul care acumuleaza cele mai multe puncte.

Si cum o rasplata dulce este intotdeauna un bun stimulent, premiul poate fi reprezentat de bomboane colorate Smarties in functie de numarul de puncte adunate.

Activitatile in familie pot fi nu doar distractive, ci si educative, iar matematica e mai frumoasa cand o invatam impreuna! Descopera si mai multe jocuri AICI.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU