Meiul în Diversificare. Alimentaţia Sănătoasă a Copilului [P]

Un super-aliment potrivit pentru întreaga familie si pentru bebelusi. Meiul in diversificare.

Diversificarea, momentul de trecere de la alăptare la introducerea de alimente în hrana copilului, implică multă răbdare și grijă din partea mamei. Care este vârsta potrivită pentru a incepe diversificarea alimentatiei la bebelusi, care este raportul ideal de fructe și legume, sunt întrebări zilnice pentru mame.

Vă propunem în cele ce urmează un aliment plin de nutrienți, gustos, ușor de gătit în combinații simple si gustoase.

Meiul in diversificare, un super-aliment potrivit pentru întreaga familie. 

De ce să hrănim bebelușii cu mei?

Meiul este o cereală plină de vitamine, minerale și fibre. Aduce un aport consistent de vitamina A, B1, C, folat, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, fier s.a. Aceste substanțe nutritive sunt vitale pentru un organism în formare, în creștere.

Vei vedea ca meiul fierbe repede și se potrivește cu multe legume sau fructe. Poți prepara budincă cu măr, banană sau morcov și mei, supă cremă de mei, sufleu de mei și brânză, mei cu avocado sau morcov, bombonele din făină de mei și curmale ș.a.

Mituri despre bebelusi

Meiul are un gust discret și împrumută din savoarea alimentelor cu care este combinat. Unele mămici aleg să îl fiarbă și să îl amestece cu lapte matern, pentru a îndupleca si cei mai încăpățânați copii. Meiul in diversificare este usor de introdus intrucat este moale, ușor de mestecat și de tolerat de un sistem digestiv tânăr.

Iată cum poți prepara o budincă delicioasă de măr și mei.

Vei avea nevoie de:

  • 1 jumătate de cană de Mei decorticat Solaris, fiert și răcit
  • 1 măr mare
  • 1 linguriță Făină de roșcove Solaris
  • 1 cană de apă

Meiul decorticat Solaris se pune la fiert 10 minute, apoi se scurge și se lasă la răcit. Dai mărul prin răzătoare și îl pui, împreună cu apa și făina de roșcove într-o oală la călit.  Supraveghezi compoziția și amesteci în mod constant, pentru a nu se lipi de pereții vasului. După 5 minute adaugi meiul și amesteci în continuare.

Iei vasul de pe foc și îl introduci în cuptor, la 120-140 de grade (foc mediu). După 20 de minute, scoți preparatul și îl lași la răcit. Îl poți servi celui mic împreună cu o linguriță de iaurt.

Iti dorim poftă bună si succes daca doresti sa-i introduci copilului tau meiul in diversificare!

Aici  gasiti mai multe informatii despre produsele Solaris.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU