Zilele scad? Creste aportul de calciu!

 

Cum influenteaza tranzitia de la un anotimp la altul starea de sanatate a copiilor 

Echinoctiul de toamna, fenoment astronomic ce are loc in a doua jumatate a lunii septembrie, este semnul pentru inceputul sezonului rece. Zilele scad in durata, in timp ce noptile devin mai lungi iar vremea se raceste, iar organismul trece si el printr-o perioada de adaptare la noile conditii. Cum influenteaza aceasta tranzitie de la un anotimp la altul starea de sanatate a copiilor si cum ne asiguram ca organismul lor este pregatit?

Mai putina lumina naturala, sistem osos supus riscului

Unul dintre principalele beneficii ale verii este cantitatea considerabila de lumina naturala, ce favorizeaza dezvoltarea si intarirea sistemului osos, actiune esentiala pentru copii. Insa odata cu inaintarea catre toamna absorbtia calciului in organism scade si poate fi necesar un aport suplimentar din acest mineral important. 20% din corpul uman este reprezentat de calciu, iar 99% din acesta se regaseste in structura scheletului. De altfel, principala functie a calciului este mentinerea densitatii si formei osaturii care sustine intregul corp. Restul cantitatii de calciu, 1%, este implicat in procesul de coagulare sanginva, in generarea si transmiterea impulsurilor nervoase, in activarea anumitor sisteme enzimatice si secretia hormonala, precum si in contractia fibrelor musculare.

Structura osoasa nu este fixa, in sensul unui depozit de substante care odata depozitate vor ramane permanent in organism. In cadrul scheletului are loc un proces continuu de formare si distrugere a cristalelor de calciu care il alcatuiesc. De exemplu, viteza de rotatie, asa cum este denumit procesul de reinnoire a acestor cristale, poate insemna o schimbare de pana la 100% a structurii in cazul copiilor de pana intr-un an. Pentru copiii peste aceasta varsta, viteza de rotatie poate aduce o modificare de aproximativ 10%. De altfel, acumularea de masa osoasa este un proces intens, ce are loc pana la maturitate, in jurul varstei de 25 de ani.

 

Calciul citrat, o forma pentru absorbtie eficienta

Deficienta de calciu sau hipocalcemia poate avea consecinte extrem de neplacute asupra sanatatii copiilor, cu efecte negative inclusiv asupra vietii de adult. De exemplu, un nivel scazut de calciu in organism in perioada copilariei a fost asociat cu o incidenta crescuta a aparitiei cariilor atat in cazul dintilor de lapte, cat si al celor permanenti. Dar aceasta este doar una dintre consecinte. Alte probleme ce pot aparea sunt rahitismul, spasmofilia, crampele musculare, ce afecteaza capacitatea motorie, sau caderea parului, fenomen ce indica de asemenea un deficit de magneziu sau zinc.

 

Pentru a preintampina aceste probleme, solutia este administrarea suplimentara de calciu, care sa completeze necesaul zilnic si sa asigure o cantitate suficienta pentru buna functionare a organismului. Pentru sanatatea copilului tau, alege o forma de calciu cu absorbtie optima si o formula care sa sustina procesul de asimilare prin adjuvantele potrivite. Cercetarile din domeniul medical au aratat ca forma de calciu citrat cu adaos de vitamina D este o optiune ce confera rezultatele asteptate. Absorbtia calciului este strans corelata cu recpetivitatea si specificul organismului. Asimilarea acestui mineral este influentata de ionizarea si solublitatea formei de saruri de calciu care sunt administrate. Ionizarea si solubilitatea sunt diferite la variantele de calciu citrat, gluconat sau carbonic. Studiul “Calcium Citrate and Vitamin D in the Treatment of Osteoporosis”, publicat in august 2012, arata ca forma de calciu citrat ofera rezultate superioare in ceea ce priveste gradul de absorbtie. Datorita proprietatilor sale, calciul citrat, administrat intre mese, reduce balonarea abdominala si flatulentele si minimizeaza riscul formarii calulilor renali, optimizand receptivitatea organismului.

Calciu citrat pentru copii, formula naturalalogo_pediatrie_12

Liquid_Calcium_with_MagnesiumCalcium with Magnesium, de la Secom®, este o formula naturala pentru copii pe baza de calciu citrat, magneziu si zinc, pentru biodisponiblitate maxima. Produsul contine de asemenea adaos de vitamina D pentru absorbtia optima a calciului si a magneziului. Calcium with Magnesium contribuie la mentinerea concentratiilor normale de calciu si fosfor, sustinand. Aceste este benefic pentru functiile sistemelor osos, nervos, imunitar si muscular, pentru sinteza normala a proteinelor, pentru neurotransmisia si functia cognitiva normale si pentru mentinerea sanatatii psihice, precum si la reducerea oboselii. Sanatatea parului, unghiilor, pielii si a dintilor este de asemenea influentata pozitiv de produs. Calcium with Magnesium contribuie si la coagularea normala a sangelui, la functionarea normala a enzimelor digestive si la reducerea stresului fizic si psihic sau a instabilitatii emotionale.  

Produsul are gust placut de portocale, indragit de copii si este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie. Un flacon de Calcium with Magnesium ajunge pana la 95 de zile de administrare.

Alegand Secom® aveti certitudinea ca ati optat pentru cele mai eficiente solutii naturale pentru sanatate. 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU