5 motive pentru care copiii iubesc vara

Vara este, in mod sigur, anotimpul copilariei fara griji. Cei mici mai au la dispozitie o luna de voie buna si distractie!!

Vacantele de vara sunt perioadele copilariei cu cele mai multe amintiri, in care copiii invata experiente noi, calatoresc mai mult, se joaca mai mult. Am facut un sondaj in cadrul Centrului Educational Edu-Care si am incercat sa aflam motivele pentru care copiii iubesc atat de mult anotimpul vara. Iata cele mai votate motive:

  1. Pentru ca nu merg la SCOALA!!

Copiii iubesc zilele in care nu merg la scoala, iar lipsa acestora ii relaxeaza si ii umple de bucurie. Ce-i drept este nevoie si de o pauza. Si asta stiu foarte bine, atat parintii, cat si profesorii. Avand mult mai mult timp liber, copiii sunt atrasi in tot felul activitati distractive si interactive, care ii ajuta atat in socializare, cat si in dezvoltarea cognitiva. De exemplu, multi parinti opteaza sa-si inscrie copiii la o scoala de vara, unde vor avea parte numai de activitati educative sub o modalitate recreativa si interactiva numai buna pentru o perioada de vara. De ce nu, vara poate si considerata oportuna pentru invatarea unei limbi straine.

  1. Pentru ca dorm mai mult.

Nimic nu se compara cu un somn trecut de ora 9:00. Mai mult, somnul inseamna o dispozitie mai buna. Cu siguranta si parintii sunt mai relaxati si doresc sa petreaca mai mult timp cu copiii seara, neavand stresul trezirii de dimineata pentru a merge la scoala sau gradinita.

  1. Pentru ca inoata mai mult.

Inotul este cel mai complex sport, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Mai mult decat atat, inotul ii ajuta pe copii: sa-si fixeze anumite tinte pe care sa le atinga, le imbunatateste increderea in sine si ajuta la cresterea imunitatii si rezistentei la efort.

  1. Pentru ca fac mai mult sport.

Fiind in vacanta, copilul tau simte nevoia de mult mai multa mscare decat de obicei, ceea ce este un lucru extraordinar pentru ca il ajuta sa se dezvolte armonios si sa-si mentina sanatatea. Daca te afli inca in concediu fa zilnic sport impreuna cu copilul tau! Bucurati-va de orice moment petrecut impreuna si gasiti tot timpul un motiv de a va juca in aer liber.

Aproape toate sporturile sunt utile pentru copii, insa aveti grija sa le excludeti pe cele care presupun violenta pentru ca au un impact negativ foarte puternic asupra personalitatii copiilor.

  1. Pentru ca iubesc soarele.

Soarele este ca o binecuvantare pentru noi toti, este simbolul luminii si al bunei dispozitii. Soare este peste tot, fie ca este vorba despre joaca in aer liber, plimbari, vacante etc. Nu uitati de protectia solara care este cruciala la expunerea la soare datorita sensibilitatii crescute a pielii celor mici.

Incercati sa va invatati copiii sa iubeasca miscarea, si incurajati-i sa petreaca cat mai putin timp in fata televizorului sau a calculatorului.

Autor: Georgiana Abrudan, Centrul Educational Edu&Care

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU