Bagajul de Vacanţă când Plecăm cu Bebe. Lista de Obiecte de Care Să Nu Uiţi

    Sa ne facem bagajul poate fi o provocare pentru multi dintre noi. Haine, trusa cu medicamente, prosoape, lenjerie, biberoane, lapte, mancare, jucarii si cate si mai cate… Sa verificam impreuna bagajul de vacanta cand plecam cu bebe.

    Cui nu i s-a intamplat macar o data sa ia mult prea multe in bagaj, lucruri pe care nu le-a folosit nici macar o data? In cazul in care mergem cu masina se poate pune in aplicare ideea “ia de toate ca nu le cari in spate”, decat sa iti lipseasca ceva important. Insa daca plecam cu avionul sau trenul un pic de organizare nu strica nimanui.

    Si ca tot omul organizat incepem cu o lista. Ce sa nu uitam sa punem in bagajul de vacanta cand plecam cu bebe:

    • Haine pentru vreme calda si ceva pentru vreme mai rece. Ar trebui sa avem pentru bebe macar 3 randuri de schimburi pe zi. Sa nu uitam sepcuta pentru soare si o caciulita. Vrem noi sa fie doar soare dar nu se stie niciodata si in plus dimineata si seara poate fi un pic mai racoare in anumite zone.

    • Pentru a nu depinde de lenjeria pe care o gasim unde mergem, bine ar fi ca macar pentru bebe sa luam un cearceaf pentru pat
    • Incaltaminte: sandale, papucei, tenisi sau adidasi.

    • Daca bebele nostru este mic avem nevoie de cateva lucruri esentiale: biberoane, lapte praf, pampers, servetele umede, bavetica, betisoare de urechi, un termos, lingurite, cutit, cana, castron, farfurie, o caserola doua, un detergent si un burete de vase, sterilizatorul, salteluta, paturica, pernuta, port bebe. Un mixer pentru a-i face piureul de fructe sau multe borcanele cu mancare de bebe (piureuri de legume si fructe). Ar fi ideal sa putem lua caruciorul si patutul de voiaj, depinde cat de mult spatiu avem.

    • Pentru igiena zilnica sa nu uitam multe servetele umede, gelul de dus pentru corp si cap, uleiul de corp, halatul, prosoapele si olita.

    • Daca mergem la mare pentru plaja putem lua creme de protectie solara cu SPF 50+ pentru bebe neaparat, crema de hidratare dupa plaja, costumul de baie sau slipul pentru bebe, jucariile de plaja (pentru joaca in nisip), colac sau saltea pentru apa, 2-3 palarii subtiri pentru a-l proteja de soare, chiar si cateva bluze subtiri cu maneca lunga pentru a fi folosite pe drumul de la hotel la plaja, umbrela pentru plaja, papuci

    • Jucarii multe care sa-l tina ocupat atat pentru utilizarea lor in casa cat si afara, gustari pentru plaja, fructe, seminte, nuci crude, etc.

    • Utile: aparatul foto, incarcator de mobil, carti de citit pentru noi (cine stie poate vom avea ragazul 🙂

    • Diverse accesorii: unghiera, forfecuta, clame de par, aparatul de tantari (neaparat).

    • Apoi trusa cu medicamente in caz de nevoie. Fie ca este vorba de o intepatura de insecte, o raceala usoara sau o indigestie trebuie sa fim pregatiti.

    Vezi si:

    8 pasi pentru un somn odihnitor al copilului. Interviu cu Mona Ciurezu, specialist in somnul bebelusului

    Oua de paste marmorate. Activitati creative pentru copii

    11 locuri de vizitat in Bucuresti cu copilul. Locatii interesante de descoperit

    Pentru mici accidentari:

    • Solutii dezinfectante (apa oxigenata, rivanol, betadina), baneocin, comprese sterile, pansament, vata, fasa, plasturi, ser fiziologic.
    • Antitermice de tipul Paracetamol, Ibuprofen (sirop/supozitoare) dar si un sirop de tuse. Nu uitati termometrul acasa!
    • Gel pentru dintisori si jucarii dentare, in caz ca este perioada de aparitie a dintisorilor.
    • Picaturi pentru nas, aspirator nazal sau batista bebelusului.
    • Solutii de rehidratare – foarte utile in caz de varsaturi, diaree, febra si antidiareice.
    • Bepanthen sau Sudocrem in cazul aparitiei diverselor iritatii.
    • Probiotice pentru reglarea tranzitului intestinal.
    • Antialergice: Claritine, Aerius.
    • Pentru intepaturile de insecte: Fenistil gel sau Ulei de tea tree (care se aplică pe zonele afectate de răni, arsuri, acnee, erupții cutanate, inclusiv cele provocate de scutece, precum și pentru reducerea efectelor înțepăturilor de insecte).
    • Spray anti tantari si aparat anti-tantari, prevenirea intepaturilor este obligatorie!

    Cand bebe este mai mare lucrurile se simplifica, bagajele se imputineaza si stresul ca uitam ceva esential mai scade si el. Cu lista in fata, bifand asa, batraneste, sansele de a uita ceva sunt oricum mult mai mici.

    La final verifica inca o data lista pentru a te asigura ca din bagajul de vacanta cand plecam cu bebe nu lipseste nimic important.

    Spor la impachetat si o vacanta de vis!

    Detalii Locație

    DISTRIBUIE
    Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!

    EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

    NICIUN COMENTARIU

    ADAUGĂ COMENTARIU