Am o casuta mica. Spectacol pentru copii in premiera nationala

Gasca ZURLI prezinta in premiera nationala spectacolul AM O CASUTA MICA.

Sambata, 12 octombrie 2013, ora 11.00, CinemaPRO

Afis Am o casuta mica

In acest week-end, Zurli aniverseaza 7 ani de existenta si, cu aceasta ocazie, lanseaza un spectacol nou-nout, Am o casuta mica, ai carui protagonisti sunt indragitii membri ai Gastii Zurli. 

Pentru ca ne dorim cat mai multi copilasi si parinti prezenti la acest spectacol, ne-am gandit sa dezvaluim cateva din suprize, dar sa ii si prezentam in detaliu pe cei patru prieteni ai Gastii, supravegheati de Tanti Prezentatoarea, ajutati de Zana Buna si provocati de Vrajitoarea Tura-Vura.

Gaşca Zurli – trupa care ne-a înveselit toată vara dimineţile de sâmbătă la TVR1, aduce o nouă premieră în lumea celor mici.

Spectacolul “AM O CĂSUŢĂ MICĂ” este plin energie şi culoare, cântece şi veselie, interactivitate şi superdistracţie, aşa cum ne-au obişnuit deja.
Timp de o oră, copiii şi părinţii cântă şi dansează împreună cu Fetiţa Zurli, Clopoţel, Zdrăngănel şi Truli. Cei patru prieteni au pregătit nişte farse care o vor surprinde pe Tanti Prezentatoarea, iar Tura Vura se va confrunta cu o sală protejată de Zâna Bună.

Se găsesc aici toate ingredintele unui spectacol minunat: cântece vesele şi antrenante, costume colorate, recuzită atrăgătoare şi multă bucurie.

Povestea spectacolului e foarte simplă. Gaşca Zurli are nevoie de o căsuţă în care să locuiască toate animăluţele de pluş prietene. Aceasta se construieşte chiar sub ochii celor mici, iar  Tura Vura  vine  să o strice. Cum reuşesc să o sperie şi de aceasta dată copiii din sală împreună cu Fetiţa Zurli, Clopoţel, Zdrăngănel şi Truli? Cu o tocaniţă de legume şi o salată de fructe. Tura Vura, vrăjitoarea care mănâncă numai cartofi prăjiţi şi ciocolată, este nevoită să promită cu degetul pe nasuc, de data asta, că o sa mănânce sănătos daca vrea să fie primită în Căsuţa Zurli. Zâna Bună le dă, ca întotdeauna, o mana de ajutor celor din Gaşcă.

Un spectacol despre prietenie, despre munca în echipă, despre  iertare şi despre veselie. Cântecele noi pe care cei mici le-au auzit în premieră la DIMINEAŢA ZURLI de la TVR vor fi cântate şi în spectacol. Copiii invitaţi vor face cunoştinţă cu cel mai nou membru al Găştii, YUPPI!

FETITA ZURLI   este generoasă, veselă şi pozitivă şi şi-ar dori să fie prietenă cu toţi copiii din lume. Expresiile ei preferate  sunt „au cilică mămăligă” şi “burta în faţă, nasul în vânt”.  Îi place să cânte şi să se joace şi e pasionată de îngheţată. Cordeluţa de pe cap are două cornete stilizate, simbolul pasiunii ei culinare. Face colecţie de jucării de plus, îi plac jocurile şi învaţă în fiecare zi unul nou. Vrea să se facă prezentatoare, ca tanti prezentatoarea şi cântă de dimineaţă până seara. Ursuleţul Martinel e jucăria de pluş cu care doarme în fiecare noapte, iar în spectacol le face copiilor cunoştinta cu el.

CLOPOŢEL aduce o ghicitoare cu fiecare ocazie Este jucăuş şi are mereu întrebări. Are la el tot  timpul un clopoţel si încearcă să înveţe pe toată lumea jocul Clopoţel. Este vorba de un joc de atenţie şi concentrare, care se joacă în doi: cel din faţa lui Clopotel trebuie să spună cuvântul “clopoţel”, indiferent cât de tare încearcă personajul să îl incurce. Visează tot timpul ciocolată, munţi de ciocolată, nu prea îi place să facă miscare şi se lasă greu convins sa mănânce fructe şi legume. Colecţionează magneţi de frigider. Cântecul său se numeste “Întrebare Întrebătoare”, iar elefănţelul DUMBI este animalul lui de pluş preferat, pe care îl va prezenta, desigur, copiilor

ZDRĂNGĂNEL  este dansatorul Găştii . Poate să facă 10 piruete fără oprire şi pentru fiecare cântec inventează o coregrafie. E un prieten devotat şi iubeste animalele. Îi plac poveştile şi dacă ar fi să trăiască într-o poveste, ar vrea să fie prinţul transformat în broscoi. Nu întamplător Broscuţa OAC este animalul de pluş preferat. După cum îi spune şi numele, Zdrăngănel face colecţie de zdrăngănitori, astfel că toţi  prietenii îi aduc din excursii obiecte zdrăngănitoare pe  care le agaţă la cingătoare. Visează să ajungă şi el în toate locurile pe care şi le prinde la brâu.

TRULI este pasionat de călătorii. Vrea să vadă toată lumea pe bicicletă, motocicletă  sau măcar pe trotinetă. Îi plac descoperirile şi  poate să  povestească la nesfârşit despre invenţii, despre ceea ce este nou, despre cum au apărut anumite lucruri. Colectioneaza pixuri din toate colţurile lumii. Are o problemă cu număratul. Înţelege lucruri foarte complicate dar nu are răbdare suficientă cu lucrurile simple. Este veşnic înconjurat de atlase geografice şi de zoologie. În ultima vreme studiază animalele şi insectele şi adoarme cu sunetul greierilor. Jucăria lui de pluş preferată, Micul Greieraş, îi face noptile mai melodioase.

TANTI PREZENTATOAREA este un  moderator în adevăratul sens al cuvântului. Reuşeşte să tempereze orice neînţelegere din Gaşcă, are o soluţie pentru fiecare problemă şi aduce liniştea şi echilibrul. Cel mai mult pe lume iubeşte copiii şi îşi doreşte să cunoască mulţi copii de pe toate continentele. A făcut până acum cunoştinţă cu copiii din Africa şi din India şi vrea neaparat anul acesta să ajungă şi la copiii din Mexic. Cel mai mult îi plac fotografiile şi are o colecţie mare de fotografii cu toţi copiii pe care i-a întalnit în cele mai îndepărtate colturi ale lumii.

ZÂNA BUNĂ este  întruchiparea zânei din imaginaţia tuturor copiilor – foarte blonda, foarte înaltă,foarte  frumoasă şi îmbrăcată cu o superbă rochie roz. Are pantofi magici şi o baghetă pe care a primit-o în dar de la prietena ei, Zâna fluturilor.  Locuieşte pe o steluţă de unde vede şi aude tot. Îi invaţă pe copii cum să formuleze dorinţele şi să fie curajoşi. Ştie trucuri, e magică, iar bagheta ei face minuni. Este foarte optimistă şi îi face pe cei mici să se simtă întotdeauna apăraţi de cele rele.

VRĂJITOAREA TURA VURA este cea mai caraghioasă vrajitoare din lume. Spune lucruri neadevărate şi încearcă să-i păcălească pe cei mici cu poveşti în care nu mai crede nimeni. Declară că zboară pe mătura ei, Vrăjimăturica, dar nu reuşeşte decât să o arunce cât colo şi să se loveasăa cu ea. Se consideră vocea de aur a României şi cea mai mare dansatoare, dar este un antitalent înnăscut. Nu ştie să vorbească deloc corect. Nu îi plac petrecerile, în schimb e pasionată să spargă baloanele şi să strice torturile copiilor. Se hrăneşte cu ciocolată şi cartofi prăjiţi, nu-i place să se spele şi nu s-a mai pieptănat de 300 de ani.

GAŞCA ZURLI funcţionează cu succes de mai bine de 3 ani. E cunoscută în ţară, dar în special în Bucureşti, unde joacă spectacole cu sala închisă. E recunoscută în mediul părinţilor ca fiind cea mai bună trupă de animaţie pentru copii. Reţeta care a adus succesul în Gaşca Zurli e bazată pe măsură în absolut tot ceea ce face. Mirela Retegan , inventatorul  Găştii – a reuşit să cântărească bine şi să măsoare cu precizie fiecare ingredient – interactivitate, muzică, dans, educaţie, curiozităţi, umor şi atenţie pentru copii, fără a face vreun rabat de la calitatea spectacolelor pregatite.

Pentru realizarea spectacolului AM O CASUŢĂ MICĂ, s-au întâlnit oameni cu suflet, care au avut grijă de toate lucrurile importante:

– Regia Vadim Rusu

– Cântece orchestrate, compuse şi produse de Cornel Sorian

– Scenariul şi textele cântecelor Mirela Retegan

– Costume Anca Cernea

– Distributia: Vero Caliman– Fetiţa Zurli, Alex Stama – Clopoţel şi Tura-Vura, Gabi Plopan – Zâna Bună, Marius Petrescu– Zdrăngănel, Răzvan Marina – Truli şi Mirela Retegan – Tanti Prezentatoarea.

Costul unui bilet este de 40 lei de persoană.

Pentru copiii sub 2 ani pe care părinţii îi ţin în braţe nu se percepe taxă.

Pentru detalii şi informaţii 0728.295.872.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU