Jocuri de atentie. Jocuri copii mari

Jocuri copii in casa. Jocuri de atentie si sugestii de jocuri-exercitii pentru copii peste 8 ani.

Mai jos gasiti trei sugestii de jocuri copii si exercitii pentru exersarea atentiei, potrivite copiilor de peste 8 ani.

Profesii si calitati

Alegeti cateva profesii din aria preferintelor copilului si discutati impreuna cu el despre ce calitati ale atentiei necesita acestea. Pornind de la discutie, rugati-l sa realizeze desene graitoare.

Din manual

Alegeti un manual dintre cele folosite la scoala si deschideti-l la intamplare. Rugati-l pe copil sa va spuna ce ii atrage atentia la o prima vedere. Discutati despre importanta prezentei acelui element in pagina si in demersul educativ. Pentru a problematiza un pic, rugati copilul sa isi imagineze un alt mod de a prezenta respectivul continut, eventual faceti si un desen. Repetati. (Ce minunat feedback ar fi pentru un autor de manuale.. )

A venit primavara

Un joc de atentie si concentrare foarte bun si foarte amuzant. Il pot incerca toti membrii familiei: incercati sa numarati cat mai departe, mai intai pana la 10, apoi pana la 20 si asa mai departe in timp ce scrieti propozitia “A venit primavara”.

Si ca sa si teoretizam putin si, de asemenea, sa intelegem mai bine de ce in practica uneori lucrurile nu stau cum vrem noi, iata cateva idei:

Concentrarea atentiei depinde de respectarea unor factori precum:

  • importanta activitatii desfasurate: cu cat este mai importanta activitatea pentru copil, cu atat se va concentra mai tare;
  • interesul copilului pentru acea activitate;
  • cu cat activitatea este mai bine structurata, cu atat copilul va fi mai atent;
  • antrenamentul special de rezistenta la factorii perturbatori.

Articol de jocuri copii inspirat din lectura Manualului de psihologie pentru clasa a X-a, scoli normale si licee, de Mielu Zlate, Paul Popescu-Neveneanu si Tinca Cretu, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1997.

Muuuuuuuulte alte jocuri, pentru aproape toate categoriile de varsta, gasiti in camera noastra de joaca! Articol preluat de pe Casa din copac.

Joc cu folos!

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU