Pinocchio (1940). Film de Animație de Walt Disney

Când vine vorba despre filmele de animație clasice, „Pinocchio” din 1940 ocupă un loc special în inimile spectatorilor de toate vârstele. Adaptat din povestea italiană scrisă de Carlo Collodi, filmul reprezintă un reper important în istoria filmului animat și în evoluția tehnicii de animație.

Ceea ce puțini știu este că „Pinocchio” a fost primul film de animație care a folosit o tehnică inovatoare numită „Multiplane Camera”. Această cameră specială, inventată de Walt Disney și echipa sa, a permis realizarea unor imagini cu adâncime și perspectivă uimitoare, dând animației un realism și o profunzime deosebite. Prin utilizarea mai multor straturi de planuri care se deplasau în direcții diferite, „Multiplane Camera” a creat iluzia unui spațiu tridimensional în cadrul animațiilor, oferind un nivel nou de detaliu și complexitate vizuală.

Un alt aspect fascinant al filmului „Pinocchio” este muzica sa captivantă. Colaborarea dintre compozitorul Leigh Harline și textierul Ned Washington a dus la crearea unor melodii remarcabile, precum celebrul cântec „When You Wish Upon a Star”. Această melodie emblematică a devenit unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite cântece din istoria cinematografiei, reprezentând esența mesajului profund al filmului.

Deși „Pinocchio” nu a avut inițial un succes comercial imediat, fiind lansat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, filmul a obținut ulterior recunoaștere critică și a devenit un clasic adorat de public. Prin povestea sa despre inocența și dorința de a deveni uman, „Pinocchio” a transmis mesaje puternice despre responsabilitate, onestitate și consecințele alegerilor noastre. Aceste teme atemporale au transformat filmul într-o lucrare de artă de referință, continuând să încânte și să inspire generații întregi de spectatori.

Geppetto creează o marionetă din lemn pe nume Pinocchio. Neavând un copil, Geppetto își dorește nespus ca propria lui creație să fie un băiat adevărat. O zână, ascultându-i gândurile, îl face extrem de fericit pe inventator, îndeplinindu-i dorința. Ea îl pune pe Jiminy Cricket drept „conștiință” lui Pinocchio, pentru a-l ține pe acesta departe de orice încurcătură. Din păcate, Jiminy nu-și îndeplinește cu succes slujba, iar Pinocchio intră în bucluc. Cu siguranță că cei mici își vor dori să afle deznodământul poveștii.

Din păcate varianta din 1940 mai poate fi găsită online gratuit doar sub forma unui playlist.

Pinocchio, film de animație din 1940

Regizor: Ben Sharpsteen, Hamilton Luske

Filmul de animație Pinocchio, dublat în română (1992)

Am gasit si o varianta din 1978, evident mai putin reusita decat cea din 1940:

Vizionare placuta!

Mai jos poti sa asculti o discutie cu specialisti despre filmul Pinocchio din 1940, cu acele detalii care fac din film o capodopera a vremurilor:

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU