Dumbrava minunata (1980) – film romanesc

Unul dintre cele mai apreciate filme romanesti pentru copii din vremea comunismului, filmul Dumbrava minunata este regizat de Gheorghe Naghi.

Unul dintre cele mai apreciate filme romanesti pentru copii din vremea comunismului, filmul Dumbrava minunata este regizat de Gheorghe Naghi dupa adaptarea romanului cu acelasi nume al scriitorului Mihai Sadoveanu, iar scenariul este scris de celebra actrita Draga Olteanu Matei, dupa ce luase aprobarea sotiei si fiicei scriitorului.

Regizor: Gheorghe Naghi
Distributie: Diana Musca (Lizuca), Elena Dragoi, Florina Cercel, Draga Olteanu Matei

Limba: Romana

Vezi Dumbrava minunata – filme online Youtube:

Luata din casa bunicilor ei de catre mama vitrega, Lizuca (Diana Musca), o fetita de 5-6 ani, este lipsita de afectiune si tanjeste de dorul bunicilor si al mamei, care nu mai traieste.

Singura consolare este prietenia cu catelul Patrocle. Intr-o zi, fetita se hotaraste sa plece din locul in care indura numai umilinte si sa se intoarca la casa bunicilor de langa dumbrava. Surprinsa de intuneric in padure, Lizuca adoarme intr-o scorbura.

In vis, dumbrava se transforma intr-o lume feerica, populata de vietati si personaje de basm. Dimineata fetita este gasita de bunici si dusa la casa batraneasca.

Vezi şi:

Top 10 filme romanesti online pt copii din timpul comunismului

10 Principii de Alimentatie Sanatoasa in Familie

10 Excursii Cool In Familie la Mai Puţin de 100 km de Bucuresti

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU