Ce sa le spunem copiilor, de Françoise Dolto

Françoise Dolto (1908–1988), celebra pediatra si psihanalista franceza, s-a distins prin înnoirile teoretice, dar mai ales prin abilitatile practice ilustrate în practica sa psihoterapeutica. O carte esentiala pentru parinti, Francoise Dolto: Ce sa le spunem copiilor - cand sunt foarte mici, cand sunt bolnavi, cand se bucura, cand sunt tristi.

„Cu siguranta, Françoise Dolto nu este singura care socoteste ca psihanaliza nu se adreseaza doar psihanalistilor, ci ca ea trebuie, dimpotriva, sa ramâna larg deschisa si accesibila tuturor celor care pot sa beneficieze de mesajul ei uman. Insa ea avea în plus acel talent deosebit care îi permitea sa fie pe deplin prezenta si pilduitoare atât în cadrul unor colocvii savante, cât si cu ocazia întrebarilor puse de oamenii obisnuiti, dupa cum se poate vedea în aceasta carte în care raspunde unui public în buna masura lipsit de pregatirea necesara.

Surprinzator ramâne faptul ca pentru Françoise Dolto aspectul propriu-zis tehnic al activitatii sale psihanalitice, clinice si teoretice si-a gasit o prelungire naturala, directa sau indirecta, în raspunsurile date interlocutorilor venind din zone foarte diverse, inclusiv cele exterioare analizei, în masura în care problema respectului fata de subiectul copil era în joc. Asa se explica caracterul singular si compozit al acestui volum, în care descoperim opinii inspirate bineînteles de experienta analitica, ca si de teoretizarea acesteia, retransmise însa în scopuri pedagogice, educative sau psihosociale.” Gérard Guillerault

La Editura Trei au aparut Psihanaliza si pediatrie, Imaginea inconstienta a corpului, Când apare copilul, Când parintii se despart, Dificultatea de a trai.

De unde puteti cumpara cartea Ce sa le spunem copiilor, de Françoise Dolto? Click aici.

De acelasi autor va mai recomandam si cartea Cand apare copilul. O psihanalista da sfaturi parintilor – de Francoise Dolto

Tip selectie: Pe incercate


Vezi si :

Educatie sexuala pentru copii si adolescenti, de Meg Hickling

La ce restaurante kid-friendly mergem cu copilul

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU