Cand apare copilul. O psihanalista da sfaturi parintilor – de Francoise Dolto

Francoise Dolto a ajutat generatii la rand prin sfaturile sale, oferind parintilor un ajutor valoros in educatia copiilor. Cartea Cand apare copilul contine raspunsuri punctuale la intrebarile concrete ale parintilor.

O carte minunata pentru parintii cu copii de la 0 ani la prescolari sau chiar scolari, care abordeaza multiple aspecte ale relatiei parinte-copil. Sfaturi practice pentru situatii concrete; Francoise Dolto ne impartaseste din experienta ei de psihanalist, astfel incat ajungem sa intelegem de ce apar anumite comportamente la copiii nostri (de ce face noaptea pipi in pat, de ce exista rivalitate intre frati, etc). O carte de nelipsit din biblioteca parintilor preocupati de cresterea si educarea sanatoasa a copiilor lor.

Cumpara de aici cartea Cand apare copilul de Francoise Dolto.

„Cand ni se naste un copil suntem absorbiti de intrebari de tipul: ce greutate are?, ce lungime are?, ce nota a primit la maternitate?, cum suge?, ce scaun are? etc., intr-un cuvant de fizicul bebelusului. Foarte putini parinti sunt preocupati de sanatatea sa psihica, fiind convinsi ca astfel de probleme apar doar mai tarziu.

Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa! Inca de la nastere copilul are nevoie de dragoste, siguranta, bucurie si, mai ales, de comunicare. Frustrarea acestor nevoi produce tulburari psihice care, rezolvate imediat, raman fara urmari, in timp ce daca sunt neglijate conduc la nevrozele si chiar psihozele de mai tarziu.

Celebra pediatra si psihanalista Françoise Dolto ne aduce la cunostinta semnele acestor tulburari si remediile adecvate. Alcatuita din conferinte tinute la radio, prezenta carte se adreseaza unui public larg si poate fi citita ca un indreptar practic, organizat pe probleme, adica pe sarite, in functie de preocupari.” Vasile Dem. Zamfirescu

Cartea „Cand apare copilul de Francoise Doltose poate cumpara de aici.

Tot de Francoise Dolto va recomandam si cartea Ce sa le spunem copiilor – cand sunt foarte mici, cand sunt bolnavi, cand se bucura, cand sunt tristi.

 

Tip selectie: Pe incercate


 

Te-ar putea interesa si urmatoarele articole: 

Copilul meu vorbeste urat! Ce putem face ca sa limitam folosirea cuvintelor urate?

Copilul meu nu vrea să îşi facă lecţiile. Cum îi poţi oferi ajutor la teme?

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU